Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μετακινήσεις εργαζομένων: Νέα δεδομένα στο forma.gov.gr - Μέσω ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ η βεβαίωση κίνησης

6 Νοέμβριου 2020 Σχόλια
Μετακινήσεις εργαζομένων: Νέα δεδομένα στο forma.gov.gr - Μέσω ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ η βεβαίωση κίνησης
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά


Σημείωση Taxheaven: Βλέπε και σχετικές είδησεις του κόμβου «Πως θα γίνεται η μετακίνηση σε όλη τη χώρα. Αναλυτικός οδηγός για τις άδειες που απαιτούνται» & «Μετακίνηση εργαζομένων: Με βεβαίωση από το ΕΡΓΑΝΗ ή όχι; Ιδού η απορία!»


Σημαντική επισήμανση:

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του κόμβου -μετά και το μείζον θέμα που ανέκυψε- οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, όσον αφορά στις μετακινήσεις των εργαζομένων τους θα έχουν δύο εναλλακτικές επιλογές ως προς τις βεβαιώσεις που θα χορηγούν:

1. Για Εργαζομένους –μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου για την μετακίνηση τους μπορούν να χρησιμοποιούνται νομίμως εναλλακτικά και τα δύο έντυπα ως προς την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης άδειας κυκλοφορίας.
Ειδικότερα δίνεται η δυνατότητα με τους εξής δύο τρόπους:

Α) Χειρόγραφη Βεβαίωση τύπου Α΄ (εκτύπωση από το https://forma.gov.gr/ ), συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον εργοδότη, με φυσική σφραγίδα αυτού και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, ή

Β) Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας για τους Εργαζόμενους από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ: στο https://eservices.yeka.gr/

2. Για τα Μέλη Οργάνων Διοίκησης και τους Αυτοαπασχολούμενους – Ελ. Επαγγελματίες & Επιτηδευματίες, για την μετακίνηση τους μπορούν να χρησιμοποιούν εναλλακτικά και τους δύο τύπους Βεβαιώσεων Άδειας Κυκλοφορίας, δηλαδή τη Βεβαίωση  που εκδίδονται από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ή τη βεβαίωση τύπου  Α.

3. Με τις Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας που εξάγονται από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ  καλύπτονται και οι εκτός των ορίων περιφερειακής ενότητας μετακινήσεις για λόγους εργασίας.

4. Ενημερώνουμε ότι οι ήδη εκδοθείσες από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας ισχύουν μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους.

Δείτε επίσης : Οδηγίες βεβαίωσης κυκλοφορίας για Εργαζομένους, Μέλη Οργάνων Διοίκησης και Αυτοαπασχολούμενους - Ελ. Επαγγελματίες και Επιτηδευματίες

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης