Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΟΕΕ Δωδεκανήσου: Επιστολή προς βουλευτές Δωδεκανήσου με προτάσεις επί τροπολογίας σχετικά με την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων στους τομείς του τουρισμού

ΟΕΕ Δωδεκανήσου: Επιστολή προς βουλευτές Δωδεκανήσου με προτάσεις επί τροπολογίας σχετικά με την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων στους τομείς του τουρισμού
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
12ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Διεύθυνση: Γ. Σεφέρη 80-Ρόδος
Τ.Κ: 85100 Τ.Θ: 464
Τηλ.: 2241066660
Fax: 2241066660
e-mail: [email protected]
web site: www.ptdoee.gr

Αριθμ .πρωτ.: 174
Ρόδος: 06/11/2020

Προς:
Βουλευτές Δωδεκανήσου
Κύριο Μάνο Κόνσολα, Υφυπουργό Τουρισμού
Κυρία Μίκα Ιατρίδη, Βουλευτή Δωδεκανήσου
Κύριο Ιωάννη Παππά, Βουλευτή Δωδεκανήσου
Κύριο Βασίλειο Υψηλάντη, Βουλευτή Δωδεκανήσου
Κύριο Νεκτάριο Σαντορινιό, Βουλευτή Δωδεκανήσου


Αξιότιμοι Βουλευτές μας,

Όπως γνωρίζετε στην πρόσφατη τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6 § 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και άλλες διατάξεις», προβλέπονται σειρά μέτρων για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων στους τομείς του Τουρισμού.

Στο εν λόγω όμως υπό ψήφιση νομοσχέδιο, τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων αφορούν μόνο τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δωδεκάμηνης λειτουργίας, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Δωδεκανήσου, που είναι εποχικές, να μην μπορούν να ωφεληθούν από οποιοδήποτε από τα ευεργετήματα των διατάξεων αυτών.

Επειδή γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ότι η τοπική μας οικονομία βασίζεται αποκλειστικά στον τριτογενή τομέα, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο να προτείνετε προς το Υπουργείο Εργασίας τη προσθήκη ανάλογων διατάξεων στην συγκεκριμένη τροπολογία ή σε μια επόμενη και για τις εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις.

Τέτοιες αντίστοιχες προτάσεις, πολλές από τις οποίες έχουμε ήδη αποστείλει στον Υπουργό Εργασίας, θα μπορούσαν να είναι :

1) Η πρόβλεψη για επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του 100% του ποσού της αποζημίωσης αδείας και του επιδόματος αδείας των εργαζομένων των εποχικών τουριστικών επιχειρήσεων (ξενοδοχείων, τουριστικών πρακτορείων για τους οδηγούς πούλμαν, κλπ) για το χρονικό διάστημα που οι συμβάσεις εργασίας τους τελούσαν σε αναστολή.

2) Η επέκταση του μέτρου της επιχορήγησης των εργοδοτικών εισφορών του Ν.4714/20 άρθρο 123 παρ.1 για τις εποχικές επιχειρήσεις-εργοδότες που δραστηριοποιούνται στον τριτογενή τομέα έως και το τέλος της εποχικής τους λειτουργίας ή εναλλακτικά η επιχορήγηση των εργοδοτικών εισφορών της αναλογίας του επιδόματος αδείας, της αποζημίωσης αδείας και του δώρου Χριστουγέννων της περιόδου 01-Ιουλίου έως 30-Σεπτεμβρίου για όλους τους εργαζόμενους που η εργασιακή τους σχέση έληξε ή θα λήξει μετά την 1η Οκτωβρίου.

3) Μια ειδική οικονομική ενίσχυση πληττόμενων επιχειρήσεων-εργοδοτών του κλάδου τουρισμού εποχικής λειτουργίας, παρόμοια του άρθρου 3 της συγκεκριμένης τροπολογίας .που αφορά την κάλυψη του 80% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που υλοποιούν επενδυτικά σχέδια αναμόρφωσης, ενεργειακής αναβάθμισης κλπ.


Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές μας,

Είμαστε βέβαιοι για την καθοριστική σας συμβολή στα σημαντικά αυτά θέματα και ευελπιστούμε στην ενσωμάτωση τους στην τροπολογία που θα ψηφίσετε.

Τέλος, θεωρείστε όλες τις προτάσεις και τις απόψεις μας απόλυτα καλόπιστες, διότι έχουν ως μοναδικό σκοπό την διασφάλιση των συμφερόντων των επιχειρήσεων/εργοδοτών, των εργαζομένων και τη στήριξη της τοπικής και κατ’ επέκταση κα της εθνικής μας οικονομίας.



Για το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Γ. Ζωγραφίδης



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης