Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με τα μάτια στην πολιτική Αμερική οι χρηματιστηριακές αγορές

Με τα μάτια στην πολιτική Αμερική οι χρηματιστηριακές αγορές

Με τα μάτια στην πολιτική Αμερική οι χρηματιστηριακές αγορές

Με τα μάτια στην πολιτική Αμερική οι χρηματιστηριακές αγορέςΤου Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven


Οι προεδρικές εκλογές στην Αμερική κυριαρχούν από χθες στον πλανήτη. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εκλογή προέδρου κρίνεται σε μερικές χιλιάδες ψήφους. Είναι η πρώτη φορά που η προεδρία παίζεται ανάμεσα στην αλαζονεία και την μετριοπάθεια. Η αλαζονική τοποθέτηση Τραμπ το πρωί (ώρα Ελλάδος) και η αμφισβήτηση τίνι τρόπω της επιστολικής ψήφου σε ορισμένες πολιτείες της Αμερικής φανερώνουν πολλά για το ύφος και το ήθος της εξουσίας. Να θυμίσουμε ότι όταν ο Γκορ έχασε την προεδρεία των ΗΠΑ για 16.000 ψήφους στις ΗΠΑ δεν ακούστηκαν αυτά τα πράγματα που είπε ο Ντόναλντ Τραμπ σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδος). Μία κίνηση προμελετημένη αφού είχε διορίσει προ μηνός την νέα Ανώτατη δικαστική αρχή.

Η αμφισβήτηση του Τραμπ και οι χρηματιστηριακές αγορές

Τι σχέση έχουν αυτά με τα χρηματιστήρια με τα οποία ασχολείται η στήλη; Μεγάλη. Τόσο μεγάλη που οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν με μεγάλη υποχώρηση το πρωί, όπως άλλωστε και η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Σταδιακά όμως και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά και το ελληνικό χρηματιστήριο επέστρεψε πάλι σε υψηλότερα επίπεδα. Παράγοντες λένε ότι η ανοδική κίνηση των αγορών οφείλεται κυρίως στην νέα τάση που διαμορφώθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα σε ορισμένες πολιτείες με την συνέχιση της διαδικασίας. Ουδείς γνωρίζει εάν αυτό αληθεύει.

Σε αμιγώς οικονομικό επίπεδο, από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και το αποτέλεσμά τους θα κριθεί και η πορεία του εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ αλλά και οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Ε.Ε οι οποίες είχαν διαταραχθεί τα τελευταία 3 χρόνια.

Νέα άνοδος για τον Γενικό Δείκτη

Ο Γενικός Δείκτης μετά από ένα 'δειλό ξεκίνημα' με μικρές απώλειες σταδιακά ακολούθησε την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών και διαμορφώθηκε στις 588,24 μονάδες με άνοδο 0,64%. Η προσπάθεια να επιστρέψει πάνω από τις 600 μονάδες είναι φανερή αλλά τα επίπεδα τιμών δείχνουν την απαξίωση του ελληνικού χρηματιστηρίου. Η αξία συναλλαγών ήταν πολύ ισχνή στα 32,5 εκατ. Ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 59 ήταν ανοδικές και οι 44 πτωτικές.
 
Ανοδική ήταν οι αντίδραση των τραπεζικών τίτλων , με τον κλαδικό δείκτη να αυξάνεται κατά 1,68%. Την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν τα ταξίδια-αναψυχή (2,66%) και τα Βιομηχανικά Προϊόντα (2,23%), ενώ συνέχισαν ανοδικά οι Τηλεπικοινωνίες (1,51%).

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης