Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΟΙΥΕ: Να απαγορευθούν οι απολύσεις - Χρειάζεται νομοθετική ενίσχυση και έμπρακτη προστασία της εργασίας τώρα πριν να είναι αργά

ΟΙΥΕ: Να απαγορευθούν οι απολύσεις - Χρειάζεται νομοθετική ενίσχυση και έμπρακτη προστασία της εργασίας τώρα πριν να είναι αργά
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Αθήνα, 2/11/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει οριζόντια μέτρα lock down στην εστίαση, στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό διαμορφώνει μια εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση για τους εργαζόμενους και τους μικροεργοδότες στους κλάδους αυτούς.

Ταυτόχρονα οδηγεί όλους τους συνδεόμενους οικονομικούς κλάδους σε πανικό και αργό θάνατο.

Με δεδομένο το lock down στους κλάδους αυτούς, υπάρχει ορατός κίνδυνος να έχουμε μεγάλα κύματα απολύσεων στο εμπόριο, στις μεταφορές, στις υπηρεσίες, όπως τηλεφωνήτριες ραδιοταξί κ.λπ.

Να απαγορευτούν οι απολύσεις τώρα, να παραταθούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, να μην επιτρέπονται οι δυσμενείς τροποποιήσεις συμβάσεων εργασίας στους συνδεόμενους κλάδους της τροφοδοτικής αλυσίδας και επικουρικών επαγγελμάτων που επηρεάζονται.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Νομοθετική ενίσχυση και έμπρακτη προστασία της εργασίας τώρα πριν είναι αργά.

Και ενώ βρισκόμαστε εν μέσω πανδημικής κρίσης και lockdown με όλους τους χώρους εργασίας να είναι σε φόβο και σε αναστάτωση, εν μέσω λήψης εντελώς αντιφατικών και αποσπασματικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού που εντείνουν την οικονομική κρίση, το μόνο που νοιάζει την κυβέρνηση είναι να περάσει το αντεργατικό της νομοσχέδιο που φέρει τη σφραγίδα του ΣΕΒ.

Ένα νομοσχέδιο που στοχεύει στην κατάργηση του 8ωρου, στην αμισθί εργασία, στην γενικευμένη και ολική  κατάργηση της Κυριακής αργίας, στην κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας και στη συνολική ρεβασινστική επίθεση στο συνδικαλισμό.

Αυτό το νομοσχέδιο ΔΕΝ πρέπει να περάσει.

Η ΟΙΥΕ μαζί με τα συνδικάτα θα βρεθεί απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια και καλούμε τα σωματεία μέλη μας σε αγωνιστική προετοιμασία.

Για την ΟΙΥΕ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης