Αποτελέσματα live αναζήτησης

Προσπάθεια ανάκαμψης μετά από τις διορθώσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο

Προσπάθεια ανάκαμψης μετά από τις διορθώσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο

Προσπάθεια ανάκαμψης μετά από τις διορθώσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο

Προσπάθεια ανάκαμψης μετά από τις διορθώσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο


Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Εμφανείς ήταν οι αγοραστικές διαθέσεις του επενδυτικού κοινού στο ελληνικό χρηματιστήριο κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Οι διορθωτικές συνεδριάσεις διαμόρφωσαν αρκετά δελεαστικά επίπεδα τιμών με αποτέλεσμα να εμφανιστούν αγοραστές, ειδικά από τα μισά της συνεδρίασης και μετά. Με τις πρόσφατες διορθωτικές κινήσεις στο Γενικό Δείκτη αλλά και σε μεμονωμένα blue chips, το ελληνικό χρηματιστήριο προεξόφλησε -σε μεγάλο βαθμό- την ύφεση του 2020 και την επιδείνωση των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας. Εάν δεν υπάρξουν δραματικές εξελίξεις ως προς την πανδημία, τα επίπεδα Γενικού Δείκτη (560 μονάδες) φαίνεται ότι θα αποτελέσουν ισχυρή στήριξη στο επόμενο διάστημα. Αν όμως, οι υγειονομικές εξελίξεις δεν είναι ομαλές, τότε πιθανόν να δούμε και στήριξη προς τις 490 μονάδες εκεί δηλαδή που βρέθηκε ο Γενικός Δείκτης στις 17 Μαρτίου όταν είχε ξεκινήσει το lockdown.

Σε ότι αφορά τις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις, η ανακοίνωση για αύξηση του ΑΕΠ κατά 33,1% στην Αμερική συνοδεύθηκε σήμερα με αντίστοιχες θετικές ανακοινώσεις για το γ’ τρίμηνο. Ωστόσο, η ψυχρολουσία έρχεται με την αναθεώρηση των προσδοκιών για το δ’ τρίμηνο διεθνώς. Η επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας (ειδικά σε Ε.Ε. και ΗΠΑ) αναγκάζουν τις κυβερνήσεις να αναθεωρήσουν και τους προϋπολογισμούς τους επί τα χείρω.

Οι δείκτες χρέους /ΑΕΠ για το σύνολο των κρατών της Ε.Ε. και για τις ΗΠΑ, Βρετανία φαίνεται ότι βάζουν νέες συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο η (φραστική) παρέμβαση της ΕΚΤ χθες βοήθησε να ανασυνταχθούν οι ελπίδες των αγορών. Και πάλι πάντως αρνητικά στοιχεία από τις ΗΠΑ έφεραν τους ευρωπαϊκούς δείκτες σε χαμηλότερα επίπεδα.

Μικρή ανάκαμψη στο ελληνικό χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης αυξήθηκε σήμερα κατά 0,81% στις 569,50 μονάδες. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 60 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 62 έκλεισαν ανοδικά και οι 41 πτωτικά. Μεικτές τάσεις είχαν οι τραπεζικές μετοχές.

Οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκαν κατά 0,49%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (1,94%), Πετρελαίου (1,68%), Βιομηχανικών Προϊόντων (1,57%) και Κατασκευών (1,08%).

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης