500 εκατ. ευρώ μηνιαίως χρειάζονται ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

Οικονομικές Ειδήσεις

25 Σεπτέμβριος 2009
Πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως χρειάζονται τα ασφαλιστικά ταμεία ΙΚΑ και ΟΑΕΕ (ελευθέρων επαγγελματιών) προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, δηλαδή να πληρώσουν τις τρέχουσες συντάξεις. Πέραν των δύο αυτών ταμείων, επιπλέον χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό θα χρειαστούν ο ΟΓΑ, ο ΟΠΑΔ, το ΝΑΤ, το ΤΠΔΥ (πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων) τα οποία επίσης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Taxheaven.gr

500 εκατ. ευρώ μηνιαίως χρειάζονται ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

Πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως χρειάζονται τα ασφαλιστικά ταμεία ΙΚΑ και ΟΑΕΕ (ελευθέρων επαγγελματιών) προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, δηλαδή να πληρώσουν τις τρέχουσες συντάξεις. Πέραν των δύο αυτών ταμείων, επιπλέον χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό θα χρειαστούν ο ΟΓΑ, ο ΟΠΑΔ, το ΝΑΤ, το ΤΠΔΥ (πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων) τα οποία επίσης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων περιέγραψε χθες ο κ. Γ. Κουτρουμάνης , πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία επιπλέον χρηματοδότηση θα χρειαστούν ο ΟΓΑ, ο ΟΠΑΔ, το ΝΑΤ, το ΤΠΔΥ που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.