Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πιτσιλής - Άμεσα η υπογραφή εγκυκλίου αναφορικά με το νέο άρθρο 50 του ΚΦΔ για την αλληλέγγυα ευθύνη διοικούντ

Πιτσιλής - Άμεσα η υπογραφή εγκυκλίου αναφορικά με το νέο άρθρο 50 του ΚΦΔ για την αλληλέγγυα ευθύνη διοικούντων

Πιτσιλής - Άμεσα η υπογραφή εγκυκλίου αναφορικά με το νέο άρθρο 50 του ΚΦΔ για την αλληλέγγυα ευθύνη διοικούντων

23 Οκτώβριος 2020
Πιτσιλής - Άμεσα η υπογραφή εγκυκλίου αναφορικά με το νέο άρθρο 50 του ΚΦΔ για την αλληλέγγυα ευθύνη διοικούντωνΟ διοικητής της ΑΑΔΕ Γ.Πιτσιλής μιλώντας στο 7o Taxation Law Forum προανήγγειλε την άμεση υπογραφή της εγκυκλίου που αφορά στο νέο άρθρο 50 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας για την αλληλέγγυα ευθύνη διοικούντων.

Ο διοικητής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζω το πόσο έχουν ταλαιπωρηθεί ουκ ολίγα στελέχη της αγοράς, πληρώνοντας αμαρτίες άλλων. Αμαρτίες που δεν τους αναλογούν. Σας ενημερώνω, λοιπόν, ότι η εγκύκλιος, που έχουμε ετοιμάσει, για την ερμηνεία των νέων διατάξεων του άρθρου 50, μια σημαντική μεταρρύθμιση που εισήγαγε ο νομοθέτης το 2019, ο οποίος πλέον επιτάσσει την ευθύνη να την αναλαμβάνουν εκείνοι που δημιούργησαν τα χρέη και όχι οι επόμενοι, αυτή η εγκύκλιος είναι στο στάδιο της υπογραφής και το περίγραμμά της είναι ακριβώς αυτό. Ότι παίρνουμε μια σημαντική πρωτοβουλία όσον αφορά στη διαδικασία όσων έχουν ήδη διατυπώσει αιτήματα απαλλαγής τους. Δεν αφήνουμε κανένα αίτημα αναπάντητο και δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία, ώστε όποιος θέλει, να επαναφέρει το αίτημά του στη αρμόδια Δ.Ο.Υ., ώστε αυτό να κριθεί και να απαντηθεί με βάση τις διευκρινίσεις που δίνονται στην εγκύκλιο που θα υπογραφεί προσεχώς».

Δείτε τη σχετική επισήμανση του Διοικητή της ΑΑΔΕ.


Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης