Επίδομα θέρμανσης: Προστίθενται φυσικό αέριο, υγραέριο, ξύλα και πέλλετ - Θα δοθεί τον Δεκέμβριο - Καταργούνται οι ζώνες και το επίδομα θα δίνεται ανάλογα με την περιοχή

Οικονομικές Ειδήσεις

22 Οκτώβριος 2020
Taxheaven.gr



Το γενικό πλαίσιο του νέου επιδόματος ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπ. Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Καταργούνται οι ζώνες και το επίδομα θα δίνεται ανάλογα με την πόλη και τον οικισμό


Πως θα λειτουργήσει το νέο σύστημα

Ενιαίο χαμηλό επίδομα που θα είναι το ίδιο και με το παρελθόν και από εκεί και πέρα θα υπάρχει μία αναλογική κλιμάκωση έτσι ώστε ορεινοί οικισμοί με μεγάλες ανάγκες να λαμβάνουν σημαντικά μεγαλύτερο ποσό. Αναλόγως που θα βρίσκεται κάθε περιοχή θα λαμβάνει και το ποσό που της αναλογεί.

Στην επιδότηση θα συμπεριληφθούν και το φυσικό αέριο και το υγραέριο όπως και τα ξύλα και πέλλετ μόνο όμως σε ορεινούς οικισμούς, κάτω από ένα ελάχιστο αριθμό κατοίκων (η σκέψη αυτή τη στιγμή είναι 2.500), με μεγάλες ανάγκες. Για να δικαιούνται το επίδομα όσοι χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, υγραέριο ξύλα και πέλλετ θα πρέπει ν' ανεβάσουν στην ΑΑΔΕ αριθμούς τιμολογίων ή λογαριασμούς στην περίπτωση του φυσικού αερίου και ΑΦΜ του προμηθευτή, για διπλάσια τουλάχιστον αξία τιμολογίων που θα πληρωθούν ή θα έχουν πληρωθεί ηλεκτρονικά.


Καμία παρέμβαση σε όσους θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα όπου εκεί υπάρχει το Κοινωνικό Τιμολόγιο.


Τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια παραμένουν τα ίδια με τη σχετική υπουργική απόφαση ν' αναμένεται να δημοσιευθεί τον Νοέμβριο και το επίδομα θα δοθεί τον Δεκέμβριο.

Αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες το επόμενο χρονικό διάστημα