Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μέτρα για... περιορισμό των ακάλυπτων επιταγών

21 Σεπτέμβριου 2009
  • «ΠAKETO» μέτρων για την εξυγίανση της αγοράς των επιταγών επεξεργάζονται οι τράπεζες. Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν σε συνεργασία με την κυβέρνηση που θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου και θα στοχεύουν στη θέσπιση αυστηρότερων κανόνων αλλά και διευκολύνσεων, προκειμένου να περιοριστούν οι ακάλυπτες επιταγές.
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται ο αποδέκτης να μην έχει πρόσβαση στη λήψη νέου μπλοκ εάν δεν έχει πρώτα τακτοποιηθεί μέσω τραπεζών το 70% των επιταγών που έχει εκδώσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν ακόμη σκέψεις η πλήρης δυνατότητα έκδοσης επιταγών να παρέχεται μόνο σε επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα και να διατίθεται καρνέ επιταγών για ένα συγκεκριμένο συνολικό ποσό, π.χ. 20.000, το οποίο δεν θα μπορούν να υπερβούν.

Εξετάζεται επίσης και το ενδεχόμενο παράτασης της αναγγελίας του σφραγίσματος των επιταγών στον «Τειρεσία» από 8 μέρες που είναι σήμερα σε 16 ή έναν μήνα.

Τέλος, θετικά φαίνεται να αντιμετωπίζουν οι τράπεζες το ενδεχόμενο να σμικρυνθεί το χρονικό διάστημα των 3 ετών κατά το οποίο παραμένει ένας εκδότης ακάλυπτης επιταγής στη μαύρη λίστα του «Τειρεσία».

Πηγή: Express.gr


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης