Αποτελέσματα live αναζήτησης

Βελτιωμένη η εικόνα των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ, βοηθά στην ανακοπή των ρευστοποιήσεων

Βελτιωμένη η εικόνα των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ, βοηθά στην ανακοπή των ρευστοποιήσεων


Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Τα βελτιωμένα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ βοήθησαν να σταματήσει το κύμα ρευστοποιήσεων στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές και εν συνεχεία και στις ευρωπαϊκές. Η βραχυπρόθεσμη εναλλαγή τάσης επηρέασε και το ελληνικό χρηματιστήριο σταματώντας την πτωτική πορεία του Γεν. Δείκτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πτωτική πορεία του Γεν. Δείκτη έδειξε 2 φορές σε ένα μήνα ότι σταμάτησε λίγο κάτω από τις 620 μονάδες, γεγονός που επιτρέπει να θεωρηθούν τα επίπεδα αυτά (δηλαδή πέριξ των 617-620 μονάδων) επίπεδα αγοράς για αρκετά δεικτοβαρή blue chips που έχουν πιεστεί από ρευστοποιήσεις.

Το δεύτερο μεγάλο διεθνές θέμα, είναι το Brexit. Η Βρετανία δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συμφωνημένη έξοδο με την Ε.Ε και θα προετοιμάζεται για ένα no deal Brexit. Ωστόσο, ούτε το βρετανικό χρηματιστήριο επηρεάστηκε απ' αυτό και κινήθηκε ανοδικά. "Άγνωσται αι βουλαί των αγορών".

Η ανοδική κίνηση στα χρηματιστήρια την Παρασκευή, αποτελεί μία εκεχειρία για τους πωλητές. Το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης από τον covid-19 όχι μόνο είναι υπαρκτό αλλά οξύνεται.

Σε μεγάλη οικονομική κρίση μετατρέπεται η πανδημία κορωνοϊού, δήλωσε η επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κάρμεν Ράινχαρτ, η οποία προειδοποίησε για την πιθανότητα εμφάνισης χρηματοπιστωτικής κρίσης. Όπως αναφέρουν οι Financial Times η Chief economist της World Bank σημείωσε: «Δεν ξεκίνησε ως χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά μετατρέπεται σε μια μεγάλη οικονομική κρίση, με πολύ σοβαρές χρηματοοικονομικές συνέπειες. Είναι μακρύς ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας»

Αυξάνεται η ανησυχία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Η μικρή ανάκαμψη στο ελληνικό χρηματιστήριο "κρύβει κάτω από το χαλί" και τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και την ελληνοτουρκική κρίση που εντείνεται. Ο Γενικός Δείκτης κρατήθηκε πάνω από τις 620 μονάδες, με οριακή άνοδο (0,15%). Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 37,1 εκατ. ευρώ δηλαδή σε αρκετά χαμηλά επίπεδα. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 62 διαμορφώθηκαν ανοδικά και οι 43 πτωτικά.

Να σημειωθεί ότι υπάρξει αγοραστική αντίδραση για κάποιες τραπεζικές μετοχές (Eurobank, ΕΤΕ) που είχαν πιεστεί ιδιαίτερα το προηγούμενο διάστημα. Στους υπόλοιπους κλάδους, ανοδικά κινήθηκαν οι κατασκευές (2,41%) λόγω Ελλάκτωρ το Εμπόριο (1,58%) και τα Τρόφιμα-Ποτά (1,19%) λόγω Coca Cola.

Πτωτικά κινήθηκαν τα Προσωπικά-Οικιακά Προϊόντα (-2,01%), οι πετρελαϊκές (διυλιστήρια) με -1,85% και οι Τηλεπικοινωνίες (-1,63%) λόγω ΟΤΕ.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης