Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέες διασταυρώσεις ενδοκοινοτικών συναλλαγών, αποκαλύπτουν πιθανότητα φοροδιαφυγής.

18 Σεπτέμβριος 2009
  • Τη μία μετά την άλλη επιχείρηση που πραγματοποιεί ενδοκοινοτικές συναλλαγές ελέγχουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι αρκετές από τις εταιρείες που συναλλάσσονται με κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν υποπέσει σε σωρεία φορολογικών παραβάσεων.
Στο στόχαστρο οι ενδοκοινοτικές συναλλαγές

Αρκετές εταιρείες που συναλλάσσονται με κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις

Τη μία μετά την άλλη επιχείρηση που πραγματοποιεί ενδοκοινοτικές συναλλαγές ελέγχουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι αρκετές από τις εταιρείες που συναλλάσσονται με κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν υποπέσει σε σωρεία φορολογικών παραβάσεων.

Χθες η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ανακοίνωσε ότι προχώρησε προσφάτως σε διασταυρωτικούς ελέγχους των δηλωθεισών παραδόσεων από ελληνικές επιχειρήσεις σε ρουμανικές επιχειρήσεις μέσα στο 2008 και τα αποτελέσματα που προέκυψαν είναι άκρως εντυπωσιακά. Συγκεκριμένα, από τη διασταύρωση των στοιχείων προέκυψε ότι από τις 2.557 συναλλαγές που δηλώθηκαν από 1.652 ελληνικές επιχειρήσεις, με συνολική αξία 225.121.206 ευρώ, οι 816 από αυτές, αξίας 39.252.920 ευρώ, που αφορούν 598 επιχειρήσεις, δεν έχουν δηλωθεί από τις αντίστοιχες ρουμανικές ως ενδοκοινοτικές αποκτήσεις.

Οι συναλλαγές αυτές αφορούν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του εμπορίου υφασμάτων και ενδυμάτων, φαρμάκων, ιατρικών εργαλείων και εξαρτημάτων, εξαρτημάτων και ανταλλακτικών αυτοκινήτων, αγροτικών προϊόντων και άλλων συναφών εξαγωγικών δραστηριοτήτων με μεγάλο κύκλο εργασιών.

Τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων έχουν σταλεί στις αρμόδιες ΔΟΥ για να ελεγχθούν οι δηλούμενες συναλλαγές, σύμφωνα με τις ισχύουσες κοινοτικές διατάξεις. Διότι υπάρχει το ενδεχόμενο οι συναλλαγές αυτές να είναι εικονικές, με σημαντικές συνέπειες για τα δημόσια έσοδα, καθώς δεν φορολογούνται ούτε στην Ελλάδα ούτε στη Ρουμανία, ενώ οι ΔΟΥ επιστρέφουν τον ΦΠΑ στις ελληνικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούν ενδοκοινοτικές παραδόσεις.

Πηγή Το Βήμα


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης