Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΟΕΕ: Προγραμματική συμφωνία με Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού

ΟΕΕ: Προγραμματική συμφωνία με Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα
Τηλ.: 2132141800, FAX: 2132141873,
e-mail: [email protected]

Αθήνα, 08-10-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην υπογραφή συμφωνίας, που στόχο έχει να προωθήσει δράσεις για την αντιμετώπιση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού, προχώρησαν ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, και ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Νικόλαος Φίλιππας.

Οι δύο φορείς σύναψαν προγραμματική συμφωνία, που στόχο έχει – μεταξύ άλλων – τη μέτρηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού, την παραγωγή επιστημονικά τεκμηριωμένου λόγου για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που απασχολούν την κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, την έκδοση ειδικού υλικού, όπως μέτρηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού σε πανελλαδική έρευνα ή σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως παιδιά - εφήβους και συνταξιούχους.

Το ΟΕΕ και το Ινστιτούτο θα προχωρήσουν και σε ενέργειες για την προώθηση της οικονομικής και χρηματοοικονομικής γνώσης από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπως συστήνουν αξιόπιστοι διεθνείς οργανισμοί, όπως ο ΟΟΣΑ και η UNICEF.

Στο πλαίσιο αυτό, θα οργανώσουν συνέδρια και ημερίδες, καταθέτοντας επιστημονικές προτάσεις, καθώς και ειδικές δράσεις για την προώθηση της οικονομικής/χρηματοοικονομικής γνώσης σε εξειδικευμένα θέματα, όπως υπερχρέωση, και εξειδικευμένες επαγγελματικές δεξιότητες του μέλλοντος, με τελικό σκοπό την ευημερία των μελών του ΟΕΕ και των Ελλήνων πολιτών.

Το σύνολο των δράσεων θα παρακολουθείται, μέσω και ετήσιων εκθέσεων προόδου, από την Επιτροπή Παρακολούθησης και Συντονισμού, που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό.Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2132141866
2132141883
2132141870


Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης