Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αφαιρέθηκαν τα νησιά Κέιμαν και το Ομάν και προστέθηκε η Ανγκουίλα και τα Μπαρμπάντος στη λίστα με τα μη συνεργάσιμα κράτη της ΕΕ για φορολογικούς σκοπούς

Αφαιρέθηκαν τα νησιά Κέιμαν και το Ομάν και προστέθηκε η Ανγκουίλα και τα Μπαρμπάντος στη λίστα με τα μη συνεργάσιμα κράτη της ΕΕ για φορολογικούς σκοπούς


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να προσθέσει την Ανγκουίλα και τα Μπαρμπάντος στον ενωσιακό κατάλογό του με τις μη συνεργάσιμες περιοχές δικαιοδοσίας για φορολογικούς σκοπούς. Τα νησιά Cayman και το Ομάν αφαιρέθηκαν από τη λίστα, αφού πέρασαν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του πλαισίου φορολογικής πολιτικής τους.

Η Ανγκουίλα και τα Μπαρμπάντος συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο της ΕΕ μετά από αναφορές αξιολόγησης από ομοτίμους που δημοσιεύθηκαν από το Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διαφάνεια και την Ανταλλαγή Πληροφοριών για Φορολογικούς Στόχους, το οποίο υποβάθμισε τις βαθμολογίες της Ανγκουίλα και των Μπαρμπάντος, αντίστοιχα, σε "μη συμμορφούμενες" και "μερικώς συμμορφούμενες" με το διεθνές πρότυπο για τη διαφάνεια και την ανταλλαγή πληροφοριών κατόπιν αιτήματος (EOIR).

Οι Νήσοι Κέιμαν αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο της ΕΕ μετά την έγκριση νέων μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του για τα Ταμεία Συλλογικών Επενδύσεων τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το Ομάν θεωρήθηκε συμμορφούμενο με όλες τις δεσμεύσεις του μετά την επικύρωση της σύμβασης του ΟΟΣΑ για την αμοιβαία διοικητική βοήθεια σε φορολογικά θέματα, θέσπισε νομοθεσία για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών και έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ενεργοποιήσει τις σχέσεις ανταλλαγής πληροφοριών με όλη την ΕΕ Πολιτείες - μέλη.

Μετά από αυτήν την ενημέρωση, δώδεκα δικαιοδοσίες παραμένουν στη λίστα των μη συνεργαζόμενων δικαιοδοσιών: Αμερικανική Σαμόα, Ανγκουίλα, Μπαρμπάντος, Φίτζι, Γκουάμ, Παλάου, Παναμάς, Σαμόα, Σεϋχέλλες, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ και το Βανουάτου.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης