Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κ. Μίχαλος: «Το επιχειρείν δεν μπορεί να φορολογηθεί επιπλέον»

15 Σεπτέμβριου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • «Oι επιχειρηματίες δεν μπορούν να αντέξουν άλλα φορολογικά βάρη με αυξήσεις συντελεστών, γιατί όχι μόνο θα χάσουν την ανταγωνιστικότητά τους, αλλά θα αναγκαστούν να προβούν και σε περαιτέρω περικοπές σε βάρος της απασχόλησης και το ίδιο ισχύει για τις αόριστες εξαγγελίες περί αλλαγών στο εργασιακό, όπως και στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας».
Κ. Μίχαλος: «Το επιχειρείν δεν μπορεί να φορολογηθεί επιπλέον»                                             

 «Oι επιχειρηματίες δεν μπορούν να αντέξουν άλλα φορολογικά βάρη με αυξήσεις συντελεστών, γιατί όχι μόνο θα χάσουν την ανταγωνιστικότητά τους, αλλά θα αναγκαστούν να προβούν και σε περαιτέρω περικοπές σε βάρος της απασχόλησης και το ίδιο ισχύει για τις αόριστες εξαγγελίες περί αλλαγών στο εργασιακό, όπως και στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος με αφορμή την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ. Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο ο κ. Παπανδρέου δεν εξειδίκευσε τα μέτρα που θα προωθήσει στην περίπτωση που λάβει τη λαϊκή εντολή για τη διακυβέρνηση της χώρας και οι εξαγγελίες του βασίστηκαν μόνο στα αν. Πρόσθεσε δε ότι με τα «αν» δεν ασκείται υπεύθυνη οικονομική πολιτική και κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους και να δώσουν σαφή και πλήρη εικόνα των προθέσεών τους.


Συμφωνεί με Παπανδρέου η ΟΤΟΕ


Η ΟΤΟΕ είναι σύμφωνη με την άποψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Παπανδρέου, όσον αφορά την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Συγκεκριμένα η ΟΤΟΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Η ΟΤΟΕ υπερασπίστηκε σταθερά και αταλάντευτα τη θέση αυτή απέναντι στις προσπάθειες υπονόμευσης, που εκδηλώνονται από την πλευρά των τραπεζιτών τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι έχουν ως μοναδική επιδίωξη τη διατήρηση των κερδών τους. Για τον λόγο αυτό αισθάνεται, ότι δικαιώνεται πολιτικά, αφού η θέση αυτή συμπίπτει με την ανάλογη αναφορά του Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, ως θέση αρχής που πρέπει να διέπει την εκάστοτε κυβέρνηση της χώρας». Εν κατακλείδι η ΟΤΟΕ αναφέρει ότι επιθυμεί η όποια επόμενη κυβέρνηση της χώρας να είναι εγγυητής των θεσμών της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κοινωνική ευαισθησία και δικαιοσύνη, στην πράξη και ήθος στην άσκηση της εξουσίας.

Πηγή: Express.gr Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης