Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μέτρα που θα περιορίζουν το έλλειμμα ζητά ο Αλμούνια

14 Σεπτέμβριου 2009 Σχόλια
  • Σύμφωνα με τον Επίτροπο Οικονομίας Χοακίν Αλμούνια η νέα ελληνική κυβέρνηση, όποια και αν είναι, θα πρέπει στις 24 Οκτωβρίου να ενημερώσει την Επιτροπή για τα μέτρα, που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα.
Μέτρα που θα περιορίζουν το έλλειμμα ζητά ο Αλμούνια

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Οικονομίας Χοακίν Αλμούνια η νέα ελληνική κυβέρνηση, όποια και αν είναι, θα πρέπει στις 24 Οκτωβρίου να ενημερώσει την Επιτροπή για τα μέτρα, που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα.

Τη δέσμευση της Ελλάδας να ενημερώσει, ως το τέλος Οκτωβρίου, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα μέτρα τα οποία έχει υιοθετήσει και αυτά, που θα λάβει για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της, επανέλαβε ο Επίτροπος Οικονομίας Χοακίν Αλμούνια, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα στις Βρυξέλλες, με την ευκαιρία της παρουσίασης των τετραμηνιαίων οικονομικών προβλέψεων της Επιτροπής.

Οι προβλέψεις αφορούν τις οικονομίες των επτά μεγαλύτερων οικονομιών της ΕΕ, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 80% του συνόλου της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Σε ερώτηση προς τον Επίτροπο τι περιμένει από την κυβέρνηση, που θα προκύψει στην Ελλάδα μετά τις επικείμενες εκλογές, ο κ. Αλμούνια απάντησε ότι «όλοι οι πολιτικοί ηγέτες και τα κόμματα στην Ελλάδα γνωρίζουν πλήρως την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας».
Πρόσθεσε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση, όποια και αν είναι, θα πρέπει στις 24 Οκτωβρίου να ενημερώσει την Επιτροπή για τα μέτρα, που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα, σύμφωνα με τις συστάσεις της Επιτροπής και του Ecofin.
«Στο τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να λάβουμε γνώση των μέτρων, που υιοθέτησε η Ελλάδα, ώστε να αξιολογήσουμε αν οι δράσεις, που υιοθετήθηκαν για τη διόρθωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και κυρίως για τη μείωση του ελλείμματος ως το τέλος του 2009 στο 3,7% του ΑΕΠ, είναι αποτελεσματικές», ανέφερε ο Χ. Αλμούνια και σημείωσε ότι η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα ελληνικά μέτρα το Νοέμβριο, λαμβάνοντας υπόψη τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της για την ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή οικονομία.
«Θα πρέπει να αποφασίσουμε πριν το τέλος του χρόνου, τόσο στην περίπτωση της Ελλάδας, όσο και στην περίπτωση των άλλων χωρών με υπερβολικά ελλείμματα, αν ελήφθησαν αποτελεσματικές δράσεις. Στη συνέχεια θα αποφασίσουμε πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία σύμφωνα με τους κανόνες του συμφώνου σταθερότητας και σε συνδυασμό με το πώς αξιολογούμε τα μέτρα, που υιοθετήθηκαν», κατέληξε ο Επίτροπος.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης