Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέα έντυπα ανακεφαλαιωτικού πίνακα ενδοκοινοτικών αποκτήσεων και ενδοκοινοτικών παραδόσεων

2 Οκτώβριου 2020 Σχόλια
Νέα έντυπα ανακεφαλαιωτικού πίνακα ενδοκοινοτικών αποκτήσεων και ενδοκοινοτικών παραδόσεων
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

Κοινοποιήθηκε η απόφαση Α.1222/2020 με την οποία ορίζεται ο τύπος το περιεχόμενο,ο τρόπος και χρόνος υποβολής του ανακεφαλαιωτικού πίνακα ενδοκοινοτικών παραδόσεων αγαθών και παροχών υπηρεσιών - αποθεμάτων στη διάθεση συγκεκριμένου πελάτη σε άλλο κ-μ (έντυπο Φ4/ΤΑXIS, Φ.Π.Α., έκδοση 2020). Τύπος, περιεχόμενο, τρόπος και χρόνος υποβολής του ανακεφαλαιωτικού πίνακα ενδοκοινοτικών αποκτήσεων αγαθών και λήψεων υπηρεσιών (έντυπο Φ5/ΤΑXIS, Φ.Π.Α., έκδοση 2020).

Σύμφωνα με την απόφαση τα δύο έντυπα τροποποιούνται αφενός το έντυπο, με τίτλο «ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ», ώστε να αποτυπώνονται:

α) σε ξεχωριστή στήλη οι ενδοκοινοτικές παραδόσεις αγαθών που πραγματοποιούνται κατ' εφαρμογή των διατάξεων της περ. δ' της παρ. 1 του άρθρου 23 του Κώδικα ΦΠΑ υπό το τελωνειακό καθεστώς 4200, και

β) σε ξεχωριστό τμήμα οι πληροφορίες που αφορούν σε αποστολές αγαθών στα πλαίσια των ρυθμίσεων για τα αποθέματα στη διάθεση συγκεκριμένου πελάτη, καθώς και οι μεταβολές επί των πληροφοριών αυτών, σύμφωνα με το άρθρο 7α του Κώδικα ΦΠΑ

και αφετέρου του εντύπου, με τίτλο «ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΛΗΨΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» για λόγους επικαιροποίησης και ομοιομορφίας των εντύπων.
Δείτε την απόφαση και τα έντυπα στο φορολογικό αρχείο του κόμβου


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης