Αποτελέσματα live αναζήτησης

Απόσυρση ΙΧ-ΦΠΑ: Στον Κ. Παπούλια οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

11 Σεπτέμβριος 2009
  • Σήμερα αναμένεται να σταλούν προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για τις ρυθμίσεις που έμειναν σε εκκρεμότητα μετά την απόφαση της κυβέρνησης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Απόσυρση ΙΧ-ΦΠΑ: Στον Κ. Παπούλια οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

Σήμερα αναμένεται να σταλούν προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για τις ρυθμίσεις που έμειναν σε εκκρεμότητα μετά την απόφαση της κυβέρνησης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν στους εργαζόμενους της Ολυμπιακής Αεροπορίας, την απόσυρση των ΙΧ, τα νέα «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας του 2010, το «πάγωμα» των πλειστηριασμών έως 200.000 ευρώ μέχρι το τέλος του 2009, την πληρωμή του ΦΠΑ σε δόσεις.

Επίσης η πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα περιλαμβάνει και την αύξηση του ποσοστού πρόβλεψης επισφαλών απαιτήσεων των επιχειρήσεων από 0,5% επί του κύκλου εργασιών που είναι σήμερα σε 1,5%. Πρόκειται για το ποσό που έχουν οι εταιρείες δικαίωμα να περάσουν στους ισολογισμούς τους ως προβλέψεις έναντι επισφαλών απαιτήσεων.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να «τοποθετούν» ένα ποσό σε ειδικό λογαριασμό που δεν φορολογείται ώστε να καλύψουν απώλειες από πιθανές ανείσπρακτες οφειλές. Με την πάροδο 5ετίας αν το κονδύλι δεν αντισταθμιστεί με επισφάλειες οφείλουν να το εμφανίζουν ώστε να φορολογηθεί.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου κυρώνεται εντός 40 ημερών από τη Βουλή.

Σύμφωνα με το άρθρο 44, παράγραφος 1, του Συντάγματος, «σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».

Πηγή Ημερησία

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης