Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τεχνολογική αναβάθμιση ΥΠΟΙΟ

10 Σεπτέμβριος 2009
  • Με την εγκατάσταση νέων ισχυρών συστημάτων πληροφορικής σε ΔΟΥ, υπηρεσίες της ΥΠΕΕ και Τελωνεία, ολοκληρώνεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η τεχνολογική αναβάθμιση των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών σε ολόκληρη την επικράτεια, με πρωταρχικό στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Τεχνολογική αναβάθμιση ΥΠΟΙΟ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Αθήνα, 10-9-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    
Με την εγκατάσταση νέων ισχυρών συστημάτων πληροφορικής σε ΔΟΥ, υπηρεσίες της ΥΠΕΕ και Τελωνεία, ολοκληρώνεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η τεχνολογική αναβάθμιση των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών σε ολόκληρη την επικράτεια, με πρωταρχικό στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Από την περασμένη εβδομάδα έχει ξεκινήσει στις ΔΟΥ και τα Τελωνεία η εγκατάσταση 3.600 νέων υπολογιστών τελευταίας γενιάς και 900 εκτυπωτών τύπου matrix, στο πλαίσιο του έργου «Εξοπλισμός πληροφορικής για ΔΟΥ και Τελωνεία» συνολικού προϋπολογισμού 4,3 εκατ. ευρώ.

Η ΓΓΠΣ, αξιοποιώντας τον εξοπλισμό πληροφορικής των Ολυμπιακών Αγώνων, εγκατέστησε τα τελευταία χρόνια στις ΔΟΥ, τα Τελωνεία και τις λοιπές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΟ, 8.500 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 1.500 εκτυπωτές. Επιπλέον, στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος των ελεγκτικών υπηρεσιών ELENXIS, εγκαταστάθηκαν σε 336 ελεγκτικές υπηρεσίες 4.757 υπολογιστές και 1.245 εκτυπωτές.

    
Ειδικότερα, στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων εγκαταστάθηκαν τον τελευταίο χρόνο σε όλη τη χώρα 19 ισχυρά κεντρικά συστήματα, 287 υπολογιστές και 154 εκτυπωτές. Στις κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΟ εγκαταστάθηκαν 1.150 υπολογιστές και 195 εκτυπωτές. Στα Τελωνεία όλης της χώρας εγκαταστάθηκαν 1.050 υπολογιστές και 260 εκτυπωτές.

Το 2004, το TAXIS και τα Τελωνεία στηρίζονταν σε περίπου 8.900 και 1.240 υπολογιστές αντίστοιχα, που βασίζονταν σε λειτουργικό σύστημα του 1993. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν εγκατασταθεί συνολικά από τη ΓΓΠΣ 19.344 νέοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 4.254 εκτυπωτές στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΟ και σχεδόν διπλασιάστηκαν οι υπολογιστικές υποδομές του, με αποτέλεσμα τη ριζική αναβάθμιση του παρωχημένου εξοπλισμού του TAXIS και των Τελωνείων και τη μηχανογράφηση για πρώτη φορά των ελεγκτικών υπηρεσιών του Υπουργείου.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης