Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ. Χριστόπουλος: ΕΝΦΙΑ – «Δείτε την προσωποποιημένη πληροφόρηση πριν πληρώσετε»

Γ. Χριστόπουλος: ΕΝΦΙΑ – «Δείτε την προσωποποιημένη πληροφόρηση πριν πληρώσετε»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Οι επιστροφές φόρου είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για εμάς τους Λογιστές – Φοροτεχνικούς, καθώς παρατηρούνται καθυστερήσεις και προβλήματα που όχι μόνο στερούν πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά και την οικονομία γενικότερα, αλλά μας υποχρεώνει σε μια αδιάκοπη και χρονοβόρα διαδικασία που έχει να κάνει με τις σωστές σχέσεις συνέπειας με τους πελάτες μας.

Στον αντίποδα των συγκεκριμένων προβλημάτων, υπενθυμίζουμε ότι και ο κόμβος και η ΠΟΦΕΕ (πέρα από την συντήρηση και ανάδειξη του ζητήματος από την ηλεκτρονική  ομάδα των Ενώσεων), έχουμε γράψει αρκετά και με παρεμβάσεις παρακολουθούμε την εκκρεμότητα των επιστροφών και εκπτώσεων, τους συμψηφισμούς, τις  υπερεισπράξεις, κλπ.

Η παρέμβασή μας αποσκοπούσε στην συντόμευση του σχεδιασμού από τον περασμένο Φεβρουάριο της ΑΑΔΕ ότι έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχει δημιουργηθεί όλη η απαιτούμενη ηλεκτρονική υποδομή για την αυτόματη επιστροφή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και των επιστροφών φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων στην αυτόματη δημιουργία ηλεκτρονικής υποδομής για την ολοκλήρωση του αυτόματου συμψηφισμού οφειλών των φορολογούμενων και επιστροφών φόρου.
..η αρχή έγινε;

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους φορολογουμένους που πρέπει να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, να δουν τις οφειλές εκτός ρύθμισης στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση πριν πληρώσουν.

Διαρκείς πιστώσεις κάθε είδους εκπτώσεων και επιστροφών, που δικαιούνται φορολογούμενοι και δεν τις έχουν λάβει μέχρι σήμερα, πραγματοποιούνται από χθες στις 19.00 στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Από το απόγευμα της Παρασκευής στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, πραγματοποιούν διαρκείς πιστώσεις κάθε είδους εκπτώσεων και επιστροφών, που δικαιούνται φορολογούμενοι και δεν τις έχουν λάβει μέχρι σήμερα.

Αυτός είναι ο λόγος που η προσωποποιημένη πληροφόρηση στο myTAXISNET παρέμεινε  εκτός λειτουργίας για αρκετές ώρες, σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ.
Κι αυτό, διότι αν έχει πιστωθεί στο λογαριασμό τους η οποιαδήποτε έκπτωση, το ποσό, που θα πρέπει να πληρώσουν, θα είναι χαμηλότερο από αυτό που εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ.

Συνεπώς προσοχή !Δείτε πρώτα την προσωποποιημένη πληροφόρηση πριν πληρώσετε.Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης