Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κάτω από τα κρίσιμα επίπεδα των 620 μονάδων ο γενικός δείκτης στο Χ.Α.

Κάτω από τα κρίσιμα επίπεδα των 620 μονάδων ο γενικός δείκτης στο Χ.Α.

Του Νίκου Σακελλαρίου

Σε καθοδικό κανάλι έχουν μπει οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές εδώ και 10 ημέρες περίπου και έχουν απολέσει σημαντικό μέρος από τις υπεραξίες της προηγούμενης ανόδου. Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η νέα υποχώρηση έφερε τον Γενικό Δείκτη κάτω από τα επίπεδα 'στήριξης' των 620 μονάδων και στο τέλος της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας διαμορφώθηκε στις 617,90 μονάδες με υποχώρηση (-0,33%). Η αξία συναλλαγών, χαμηλή για μία ακόμη ημέρα διαμορφώθηκε στα 37,5 εκατ. Ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 45 έκλεισαν ανοδικά και οι 37 καθοδικά.

Επιλεκτικές αγορές μετοχών

Όπως είχαμε γράψει, οι επενδυτές επικεντρώνονται σε συγκεκριμένους τίτλους εταιρειών με προοπτικές ανάπτυξης και αντοχές μέσα στην κρίση.

Ουδείς κυττά κλάδους στο σύνολό τους. Είναι μία αντιπροσωπευτική αντίδραση επενδυτών σε περιόδους κρίσης και χαμηλών επιτοκίων και bear market.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, θα επισημάνουμε το αγοραστικό ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση για τον ΟΠΑΠ ο οποίος είχε υποχωρήσει στις προηγούμενες συνεδριάσεις, τον ΟΤΕ που μετά μία έντονη διόρθωση αγοράζεται και από εγχώρια χαρτοφυλάκια, τον σταθερά καλό Μυτιληναίο λόγω των προοπτικών του, την Jumbo λόγω των μεγάλων ταμειακών ροοών, τα διυλιστήρια ΕΛΠΕ και Motor Oil για την αντίδρασή τους μετά την μίνι διόρθωσή των μετοχών τους λόγω πετρελαίου και τη μετοχή της ΔΕΗ για το turnaround story, δηλαδή την επιστροφή στην κερδοφορία.

Αδύναμος ο τραπεζικός κλάδος

Για μία ακόμη συνεδρίαση, οι τραπεζικές μετοχές φάνηκαν αδύναμες και κατέγραψαν απώλειες στο σύνολό τους. Ωστόσο, η αύξηση καταθέσεων και η διευθέτηση απαιτήσεων δημιουργούν καλύτερα οργανικά αποτελέσματα που θα φανούν στις ανακοινώσεις 9μηνων. Γενικότερα οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο τραπεζικός κλάδος είναι μεν υπερπουλημένος αλλά ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι το άμεσο μέλλον θα υπάρξει σημαντική ανάκαμψη. Θα πρέπει να τονιστεί ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες εθελουσίες εξόδοι οι οποίες θα περιορίσουν ακόμη περισσότερο το λειτουργικό κόστος των τραπεζών.


Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης