Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πως διαμορφώνονται οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ με το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

24 Σεπτέμβριος 2020
Πως διαμορφώνονται οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ με το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Με το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή 
εκτός των μέτρων ενίσχυσης των πληγέντων από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές περιέχονται και άλλες διατάξεις όπως:

Επανακαθορίζονται, ειδικά για το έτος 2020. οι προθεσμίες καταβολής των προβλεπόμενων δόσεων [έξι (6) ισόποσες] του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.). Συγκεκριμένα, παρέχεται η δυνατότητα καταβολής της πρώτης και της δεύτερης δόσης μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Οκτωβρίου 2020 και καθεμιάς από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των τεσσάρων (4) επομένων μηνών.
 

 • Αιτιολογική έκθεση επί του άρθρου 6

  Με την προτεινόμενη ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα στους φορολογουμένους να καταβάλουν τις δύο πρώτες δόσεις του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) του έτους 2020 μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2020, με στόχο τη διευκόλυνσή τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις, όσον αφορά στην πρώτη δόση του ΕΝ.Φ.Ι.Α.. Η ανάγκη για τη ρύθμιση αυτή, αφενός μεν διότι με πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ανακαθορίστηκαν οι τιμές εκκίνησης του αντικειμενικού συστήματος φορολογητέας αξίας ακινήτων, οι οποίες ακυρώθηκαν με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας, αφετέρου δε διότι με την πρόσφατη ρύθμιση του άρθρου 29 του ν. 4726/2020 (Α' 181), δόθηκε απαλλαγή φόρου στα δικαιώματα επί ακινήτων που βρίσκονται σε μικρά ακριτικά νησιά και ανήκουν στους κατοίκους των νησιών αυτών, με αποτέλεσμα να μην έχει ολοκληρωθεί η μηχανογραφική εκκαθάριση του ΕΝ.Φ.Ι.Α..
   
 • Διάταξη νομοσχεδίου

  ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19 ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

  Άρθρο 6

  Καταβολή δόσεων Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων για το έτος 2020

  Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 8 του ν. 4223/2013 (Α' 287) αντικαθίσταται ως εξής:

  «Ειδικά για το έτος 2020, ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) καταβάλλεται σε έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη και η δεύτερη δόση δύνανται να καταβληθούν μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Οκτωβρίου 2020 και καθεμιά από τις επόμενες, μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των τεσσάρων (4) επόμενων μηνών.».

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης