Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εκδόθηκε η διευκρινιστική εγκύκλιος για ημιυπαίθριους και κλειστούς χώρους

6 Σεπτέμβριου 2009
  • ΣTHN έκδοση της διευκρινιστικής εγκυκλίου για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων, με υπογραφή του υφυπουργού Σταύρου Καλογιάννη, προχώρησε το ΥΠΕΧΩΔΕ. Αναλυτικότερα, με την εν λόγω εγκύκλιο που θα αποσταλεί στις πολεοδομίες καθορίζονται όλες οι διευκρινίσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά εφαρμογής της νομοθετικής ρύθμισης για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων καθώς και των κλειστών υπέργειων και υπόγειων που έχουν αλλάξει χρήση.
Εκδόθηκε η διευκρινιστική εγκύκλιος για ημιυπαίθριους και κλειστούς χώρους                                             


 ΣTHN έκδοση της διευκρινιστικής εγκυκλίου για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων, με υπογραφή του υφυπουργού Σταύρου Καλογιάννη, προχώρησε το ΥΠΕΧΩΔΕ. Αναλυτικότερα, με την εν λόγω εγκύκλιο που θα αποσταλεί στις πολεοδομίες καθορίζονται όλες οι διευκρινίσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά εφαρμογής της νομοθετικής ρύθμισης για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων καθώς και των κλειστών υπέργειων και υπόγειων που έχουν αλλάξει χρήση.

Μεταξύ άλλων, ένα από τα σημεία που ξεκαθαρίζεται είναι ότι στις περιπτώσεις που υπάρχει συνιδιοκτησία, δηλαδή ψιλή κυριότητα και επικαρπία, σε ακίνητα που έχουν αλλάξει χρήση και υποβάλλεται αίτηση να τακτοποιηθούν, το παράβολο πληρώνεται μία φορά.

Επίσης η είσπραξη του παραβόλου γίνεται με αποδεικτικό (και όχι με έντυπο παραβόλου) στον ειδικό λογαριασμό (ΚΑΕ 3741) της αρμόδιας διεύθυνσης είσπραξης Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Μέχρι στιγμής, πάντως, οι πολίτες τηρούν στάση αναμονής αποφεύγοντας να υποβάλουν αιτήσεις τακτοποίησης στις πολεοδομίες.

Ενώ μετά και την αναγγελία των πρόωρων εκλογών η έναρξη εφαρμογής του μέτρου, η οποία τυπικά και με βάση τον νόμο έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο, αναμένεται να παραταθεί και άλλο.

Σε αυτό το πλαίσιο, αξίζει να τονισθεί ότι επιπλέον «κώλυμα» στην όλη διαδικασία τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων προκαλεί η αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ, που αφορά τη νομιμότητα της συγκεκριμένης ρύθμισης καθώς είναι έντονη η αντίδραση των εμπλεκόμενων φορέων, όπως ΤΕΕ και αρχιτεκτόνων, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι έχουν καλέσει τους ιδιοκτήτες τέτοιων ακινήτων να μην προσέλθουν, κάνοντας λόγο για νομοθετική ρύθμιση που βρίσκεται στα όρια της συνταγματικότητας.

Πηγή: Express.gr


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης