Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μετά τη ψήφιση του νόμου η εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής τηλεργασίας για το 40% των εργαζομένων σε εργασίες γραφείου

20 Σεπτέμβριου 2020 Σχόλια
Μετά τη ψήφιση του νόμου η εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής τηλεργασίας για το 40% των εργαζομένων σε εργασίες γραφείου
 

Στο ζήτημα της υποχρεωτικής εξ αποστάσεως εργασίας στο 40% των εργαζομένων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Αττική αναφέρθηκε σήμερα στην εκπομπή της δημοσιογράφου Φαίης Μαυραγάνη στο OPEN ο Υπουργός Εργασίας κος Ι. Βρούτσης. Όπως ανέφερε, με διάταξη νόμου που έρχεται με τη μορφή κατεπείγοντος στη Βουλή θα μπουν τα περιοριστικά μέτρα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Από το μέτρο αυτό δε θίγονται οι μισθοί και οι συμβάσεις εργασίας και όπως ανέφερε θα υπάρχει πρόστιμο 3.000 ευρώ σε μη συμμόρφωση της επιχείρησης όσον αφορά στην υποβολή στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ του ειδικού εντύπου για την εξ αποστάσεως εργασία.

Το 40% επί του συνόλου των εργαζομένων προσδιορίζεται από τον ίδιο τον εργοδότη ο οποίος γνωρίζει ποιοι εργαζόμενοι μπορούν να εργαστούν με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας. Για παράδειγμα σε μία βιοτεχνία που έχει 100 άτομα προσωπικό εκ των οποίων οι 80 είναι εργάτες και 20 εργάζονται στο γραφείο, το 40% θα υπολογιστεί στους 20 εργαζόμενους, ήτοι 8 εργαζόμενοι πρέπει να εργαστούν υποχρεωτικά με τηλεργασία.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να συμμορφωθούν με το νέο αυτό μέτρο μέσα σε 24 ώρες μετά τη ψήφιση του νόμου. Αν η διάταξη κατατεθεί στη Βουλή αύριο, 21.9.2020 και ο νόμος ψηφιστεί τελικά την Τρίτη, 22.9.2020, τότε οι επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ μέσα σε 24 ώρες, δηλαδή μέχρι την Τετάρτη 23.9.2020.

Δείτε το σχετικό βίντεο:
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης