Αποτελέσματα live αναζήτησης

Υπό αμφισβήτηση η πρόσφατη χρηματιστηριακή ανόδος. Στις 661,19 μονάδες ο Γεν. Δείκτης

Υπό αμφισβήτηση η πρόσφατη χρηματιστηριακή ανόδος. Στις 661,19 μονάδες ο Γεν. Δείκτης


Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Τις προβλέψεις μας για τις τάσεις της χρηματιστηριακής αγοράς και τα ενδεχόμενα περαιτέρω ανόδου που είχαμε δώσει χθες, ήρθε να επιβεβαιώσει η σημερινή συνεδρίαση. Αναλυτικά, θεωρούσαμε ότι εάν δεν συνεχιστεί η ανοδική κίνηση μέχρι το τέλος της εβδομάδας και δεν αυξηθούν οι συναλλαγές, η πρόσφατη ανοδική κίνηση μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση και να δούμε την γνώριμη κίνηση μεταξύ των 620 μονάδων Γεν. Δείκτη και μέχρι 680 μονάδων Γεν. Δείκτη.

Το σενάριο της παρατεταμένης ανόδου (πέρα των 3 συνεδριάσεων (Τ+3) δεν επιτεύχθηκε και έτσι η σημερινή συνεδρίαση είναι προάγγελος μίας αυξημένης μεταβλητότητας πέριξ των 650 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη. Τα προβλήματα για την ελληνική οικονομία παραμένουν (κάποια αυξάνονται κιόλας) και έτσι δύσκολα θα δούμε μία μεγάλη άνοδο. Σε ότι αφορά τις ευρωπαϊκές αγορές, το ράλι των δεικτών σε Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία και Ισπανία από τα χαμηλά επίπεδα ξεπερνά το 30% και οι χρηματιστηριακοί δείκτες βρίσκονται σε επίπεδα 'κορεσμού', δηλαδή δεν υπάρχουν πλέον οι ειδήσεις και οι λόγοι που θα τροφοδοτήσουν περαιτέρω άνοδο και επιπλέον κάποια funds θέλουν να εγγράψουν τα κέρδη τους στο εξάμηνο.

Η επιδείνωση των υγειονομικών συνθηκών λόγω Covid-19 είναι ένας ακόμη βασικός λόγος που το ελληνικό χρηματιστήριο αδυνατεί να στοιχειοθετήσει μία ανοδική κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 661,19 μονάδες με υποχώρηση (-0,36%). Η αξία συναλλαγών υποχώρησε σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις στα 44 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 45 έκλεισαν ανοδικά και οι 46 πτωτικά.

Πτώση στις τράπεζες, κινητικότητα στις κατασκευαστικές

Σε ότι αφορά την πορεία των χρηματιστηριακών κλάδων στο ελληνικό χρηματιστήριο, οι τράπεζες υποχώρησαν πάλι (-3,38%) δείχνοντας ότι το πρόσφατο μίνι ράλι ήταν περισσότερο ράλι κερδοσκοπίας, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες υποχώρησαν κατά (-1,97%) και ο κλάδος πετρελαίου υποχώρησε κατά (-1,28%).

Στους ανοδικούς κλάδους ξεχωρίζει η άνοδος των κατασκευαστικών (2,49%) κυρίως λόγω της μεταβίβασης ενός μεγάλου πακέτου (άνω του 12% των μετοχών) της Ελλάκτωρ προς ολλανδικό fund. Η μετοχή της Ελλάκτωρ αυξήθηκε σήμερα κατά 29,92% (απόλυτο limit up) και διαμορφώθηκε στα 1,372 ευρώ. Επίσης η κινητικότητα που υπάρχει για κατασκευές 3 μεγάλων προεκτάσεων της Αττικής Οδού και ενός οδικού άξονα στην περιφερειακή Θεσσαλονίκης αποτελεί μία αφετηρία ανόδου για μετοχές του κλάδου.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης