Αποτελέσματα live αναζήτησης

O Αλμούνια άναψε «πορτοκαλί» για την παράταση στο έλλειμμα

3 Σεπτέμβριος 2009
  • Τα συμπεράσματα από τη συνάντηση Παπαθανασίου - Αλμούνια στις Βρυξέλλες. Με την αίσθηση ότι τελικώς η χώρα μας θα καταφέρει να πάρει την πολυπόθητη παράταση, ως προς την επίτευξη του στόχου που προβλέπει έλλειμμα 3%, επιστρέφει από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ.Γ.Παπαθανασίου.
 Αλμούνια άναψε «πορτοκαλί» για την παράταση στο έλλειμμα

 Τα συμπεράσματα από τη συνάντηση Παπαθανασίου - Αλμούνια στις Βρυξέλλες.
Με την αίσθηση ότι τελικώς η χώρα μας θα καταφέρει να πάρει την πολυπόθητη παράταση, ως προς την επίτευξη του στόχου που προβλέπει έλλειμμα 3%, επιστρέφει από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ.Γ.Παπαθανασίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον αρμόδιο για τα οικονομικά θέματα επίτροπο κ.Χ.Αλμούνια, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης εξέθεσε την σημερινή κατάσταση της εθνικής οικονομίας καθώς και τις προοπτικές. Και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πήρε «πορτοκαλί φως» για να προχωρήσει. Το «πράσινο φως», πάντως, αναμένεται να ανάψει στις 23 και 24 Οκτωβρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η κρίσιμη συνεδρίαση του Ecofin και του Eurogroup που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις. Προκειμένου, πάντως, η Ελλάδα να εξασφαλίσει τον στόχο της, θα πρέπει να υλοποιήσει μια βασική δέσμευση που έχει αναλάβει και δεν είναι άλλη από τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων, για την αντιμετωπίση βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία.

www.kathimerini.gr

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης