Αποτελέσματα live αναζήτησης

Έλεγχοι τη Υπ.Ε.Ε. σε 540 επιχειρήσεις από 23/8 έως 30/8. Υψηλά τα ποσοστά παραβατικότητας.

2 Σεπτέμβριος 2009
  • Υψηλά ποσοστά παραβατικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού ανέδειξαν οι συνεχείς έλεγχοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Οι έλεγχοι γίνονται σε όλη τη χώρα σε εφαρμογή της υπουργικής απόφασης επέκτασης της χωρικής αρμοδιότητας των Περιφερειακών Διευθύνσεων της Υπ.Ε.Ε., με συνέπεια κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση να ασκεί το ελεγκτικό της έργο σε περιοχές διάφορες της έδρας της ή αυτών που ήλεγχε τα προηγούμενα χρόνια.
Δελτία Τύπου :: Έλεγχοι τη Υπ.Ε.Ε. σε 540 επιχειρήσεις από 23/8 έως 30/8. Υψηλά τα ποσοστά παραβατικότητας.

Υψηλά ποσοστά παραβατικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού ανέδειξαν οι συνεχείς έλεγχοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Οι έλεγχοι γίνονται σε όλη τη χώρα σε εφαρμογή της υπουργικής απόφασης επέκτασης της χωρικής αρμοδιότητας των Περιφερειακών Διευθύνσεων της Υπ.Ε.Ε., με συνέπεια κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση να ασκεί το ελεγκτικό της έργο σε περιοχές διάφορες της έδρας της ή αυτών που ήλεγχε τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα 23 έως 30 Αυγούστου, ελέγχθηκαν 540 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και των παρεμφερών υπηρεσιών. Από αυτές ευρέθησαν παραβατικές οι 346 (ποσοστό παραβατικότητας 64,07%), οι δε παραβάσεις που διαπιστώθηκαν, σε πρώτο στάδιο, έφθασαν τις 1691.

Κατά τους προαναφερθέντες ελέγχους, καθώς και τους προηγούμενους της θερινής περιόδου προέκυψαν και ορισμένες προκλητικές ως προς το είδος της παραβατικότητας περιπτώσεις.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση γνωστής επιχείρησης της Μυκόνου, με αντικείμενο εργασιών κάμπιγκ, εστιατόριο, μπαρ, γραφείο τουρισμού και ενοικιαζόμενα δωμάτια η οποία, όπως ανακάλυψαν κατά τον έλεγχο στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής της Υπ.Ε.Ε., τα έτη 2008 και 2009 δεν απέδιδε καθόλου ή κατέθετε ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ. Τα ακριβή ποσά που δεν έχουν αποδοθεί και τα πρόστιμα θα προκύψουν με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων που ανευρέθησαν.

Ιδιαίτερη υπήρξε η περίπτωση άλλης επιχείρησης της Μυκόνου, η οποία διαθέτει γνωστό εστιατόριο, που λειτουργούσε δύο ταμειακές μηχανές, μια νόμιμη και μια αδήλωτη. Με τη νόμιμη ταμειακή μηχανή, κάλυπτε προσχηματικά τους πελάτες που ζητούσαν αποδείξεις και την πιθανότητα επιφανειακού ελέγχου. Με την αδήλωτη ταμειακή εξέδιδε την πλειοψηφία των αποδείξεων για τις υπηρεσίες που παρείχε. Η ταμειακή αυτή μηχανή, ανακαλύφθηκε μετά από εξονυχιστική έρευνα των ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης στο χώρο. Ήταν καλά κρυμμένη, στο εσωτερικό της επιχείρησης, σε ειδικά διαμορφωμένο συρτάρι, πίσω από ένα πίνακα ζωγραφικής. Για να φθάσουν σε αυτή οι ελεγκτές της Υπ.Ε.Ε. προέβησαν σε αντιπαραβολή των αποδείξεων που τους επεδείχθησαν κατά τον έλεγχο, διαπιστώνοντας ότι υπήρχαν δύο τύποι, με διαφορετική γραμμογράφηση και γραμματοσειρά, κάτι που δεν δικαιολογούσε η ταμειακή μηχανή που λειτουργούσε νόμιμα. Στην εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι η παράνομη ταμειακή μηχανή ανήκει σε επιχείρηση ίδιου αντικειμένου με έδρα το Κολωνάκι.
Μόνο για τη θερινή περίοδο που διανύουμε από τη συγκεκριμένη ταμειακή μηχανή είχαν εκδοθεί αποδείξεις ποσού μεγαλύτερου των 200.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, ο αναλογούν ΦΠΑ και ο φόρος εισοδήματος δεν είχαν φυσικά αποτυπωθεί στα βιβλία της επιχείρησης.

Ο διασταυρωτικός έλεγχος συνεχίζεται και στις δύο περιπτώσεις, όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν παραβάσεις, καθώς αυτές δεν ήταν οι μόνες επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν την περίοδο αυτή στη Μύκονο. Συνολικά, έχουν διενεργηθεί το τελευταίο διάστημα στο νησί έλεγχοι σε 69 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, σε 42 δε από αυτές διαπιστώθηκαν μέχρι στιγμής 473 παραβάσεις.
 
 Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης