Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο μυαλό του λογιστή…

8 Σεπτέμβριος 2020
Στο μυαλό του λογιστή…


Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Πτυχιούχος Οικον. Παν/μίου Πειραιά
Λογιστής - φοροτεχνικός


Ξημερώνει. Η πόλη ξυπνά, γνώριμοι ήχοι μπερδεύονται με το θρόισμα των φύλλων συνθέτοντας ένα παράξενο πρελούδιο. Σε λίγο η πολύκροτη βοή θα κυριαρχήσει σκεπάζοντας τα πάντα. Ο ήλιος θα κυνηγήσει και πάλι όλες τις σκιές μα, δε θα βρει αυτές που τρυπώνουν βιαστικά και κρύβονται εδώ και χρόνια στα συρτάρια του μυαλού του.

Βαδίζει συχνά ταπεινωμένος μέσα σε ένα σύστημα που μεθοδικά τον αφυδατώνει ψυχικά και σωματικά, ενώ ελάχιστοι εκτιμούν τις προσπάθειές του. Εδώ και χρόνια από τους υπουργικούς θώκους του πετούν το «μπαλάκι» μαζί με ξεροκόμματα παρατάσεων, αναγνωρίζοντας δήθεν το έργο του. Βέβαια, πάντα υπάρχει το τυρί στη φάκα. 

Αγωνιά για το παρόν, αφού το ασαφές και τοξικό περιβάλλον τον πλημμυρίζουν με αβεβαιότητα. Το άγχος των προστίμων και των λανθασμένων χειρισμών —απότοκα της αδάμαστης πολυνομίας— παγώνουν το χαμόγελό του.

Μεγαλώνει. Δίχως να το καταλάβει η άμμος στην κλεψύδρα της ζωής του αδειάζει ενώ βλέπει να «φεύγουν» συνάδελφοι, λαβωμένοι από την ανήκεστη βλάβη που προκαλεί ο βρόχος του άγχους στον ανθρώπινο οργανισμό. Όμως, παρόλα αυτά, βλέπει περιπτώσεις «κανιβαλισμού» μεταξύ συναδέλφων που προσπαθούν ο ένας να φάει τις σάρκες του άλλου. Μα, πως να αντιπαλέψεις τα κακώς κείμενα όταν ο χώρος που δραστηριοποιείσαι έχει μετατραπεί σε μια αχανή ζούγκλα;  Λησμονούν οι περισσότεροι ότι ο λύκος στην αντάρα χαίρεται!

Είναι κατηφής και συνάμα φοβάται πολύ για το μέλλον. Στην πλάτη του παίζονται εσχάτως παιχνίδια «δεδομένων». Εκεί η «ληστεία» θα γίνει για λίγους, με λαμπρούς οιωνούς.

Τριβελίζει το μυαλό του η «λύση» να τα βροντήξει όλα χάμω και να εξαφανιστεί απ΄την επαγγελματική κονίστρα. Να τραβήξει με πικρία μια μονοκονδυλιά και να τα σβήσει όλα. Μα, δεν είναι ρίψασπις, έμαθε να μάχεται. Στη ζωή —το ξέρει πολύ καλά αυτό— δεν έχει σημασία πόσο δυνατά χτυπάς, αλλά πόσα χτυπήματα μπορείς να αντέξεις, να πέσεις και να σηκωθείς, ώστε να προχωρήσεις μπροστά και να συνεχίσεις.

Η μέγγενη των υποχρεώσεων συνθλίβει σιγά σιγά τα όνειρά του. Όμως, το βράδυ καθώς ξαπλώνει αναλογίζεται πως έχει στη φαρέτρα του δυο σημαντικά όπλα. Τους ανθρώπους που τον στηρίζουν και την αυριανή μέρα. Αρκεί, αυτή η αυριανή μέρα και όσα μπορεί να πράξει κατά τη διάρκειά της να μην πνιγούν στη λήθη κι απλά μετατεθούν για τη μεθεπόμενη μέρα!


Σημείωση: Η εικόνα είναι από κάποιο παλιότερο σχόλιο της Δευτέρας του έτους 2016.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης