Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το σχόλιο της Δευτέρας – «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν»

Το σχόλιο της Δευτέρας – «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν»
Το σχόλιο της Δευτέρας – « Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν »
 
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ιωαν. Νιφορόπουλος
Ορκωτός ελεγκτής λογιστής
Επιστημονικός Συνεργάτης Taxheaven
 

Καλημέρα και Καλό Φθινόπωρο, με υγεία και δύναμη

LP ''Χαράτσι'' (Lyra, 1984) του Νίκου Παπάζογλου  - Φωτογραφία εξωφύλλου  Βαρβάρα Williams.

Δίσκος σταθμός, ο πρώτος προσωπικός του Νίκου Παπάζογλου ( (Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 1948 - 17 Απριλίου 2011) )  με τον ίδιο να ερμηνεύει όλα τα τραγούδια του δίσκου και παράλληλα να υπογράφει και τη δημιουργία τους (σε όλα εκτός από  τον «Υδροχόο» και το « Λεμόνι στην πορτοκαλιά» ( Μανώλης Ρασούλης - Βάσω Αλαγιάννη ). Επίσης στο ομώνυμο τραγούδι τους στίχους γράφει ο Τάκης Σιμώτας ).

Χαράτσι FULL ALBUM : https://www.youtube.com/watch?v=XeoFD6w6PqU

 

 • Ένα «λιγοστό Καλοκαίρι» και πόσο μάλλον για τους «Λογιστές », ήταν φέτος.

  Το Κράτος «με σεβασμό στον Πολίτη», συνεχίζει την άοκνη προσπάθεια Ψηφιοποίησης, με «τελικές προθεσμίες», που αφορούν μόνο τους άλλους, κυρίως Λογιστές.

  Η  «Φοιτητική» συνήθεια να ακούω τραγούδια καθώς διαβάζω ή γράφω, δεν κόβεται, διατρέχοντας τον κίνδυνο να μπλέξουμε τραγούδια με εγκυκλίους.

   « Σ’ αγαπάω μα δεν έχω μιλιά να στο πω / κι αυτό είναι ένας καημός αβάσταχτος
  λιώνω στον πόνο γιατί νιώθω κι εγώ / ο δρόμος που τραβάμε είναι αδιάβατος /
  κουράγιο θα περάσει θα μου πεις ….»

⥢⥤

 

1) Παρατάσεις (Νυν και Αεί)


«Μα γιατί το τραγούδι να `ναι λυπητερό /με μιας θαρρείς κι απ’ την καρδιά μου ξέκοψε / κι αυτή τη στιγμή που πλημμυρίζω χαρά /ανέβηκε ως τα χείλη μου και με `πνιξε / φυλάξου για το τέλος θα μου πεις» [ «Αύγουστος»-https://www.youtube.com/watch?v=Ctt9UKG1DzE] • α) Περί παρατάσεων ο λόγος


  Τα τελευταία χρόνια η μόνιμη επωδός όσων πέρασαν από τον υπουργικό θώκο αναφορικά με τις παρατάσεις υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ήταν συνήθως η εξής: «Δε θα δοθεί καμία άλλη παράταση». Όμως, με μαθηματική ακρίβεια πάντα καταλήγαμε σε αποφάσεις για παρατάσεις υποβολών και κάποιες χρονιές σε περισσότερες από μία παρατάσεις. ….

  Είναι ηλίου φαεινότερον ότι διαχρονικά, οι παρατάσεις στη συντριπτική τους πλειονότητα δίνονται για να καλύψουν καθυστερήσεις, λάθη και αστοχίες του εκάστοτε Υπουργείου και όχι για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επαγγελματιών. Γιατί, όταν υπάρχουν σαφείς οδηγίες, ξεκάθαρο και ικανό χρονικό πλαίσιο υποβολής, έγκαιρο άνοιγμα εφαρμογών που λειτουργούν απρόσκοπτα, κ.λπ., κανείς δε ζητά παρατάσεις. Βέβαια, το μοναδικό αποκούμπι των φορολογουμένων απέναντι στις αγκυλώσεις και τον παραλογισμό της Διοίκησης είναι τα δικαστήρια της χώρας στα οποία σύρονται δυστυχώς για να βρουν (όχι πάντα) το δίκιο τους έπειτα από πολλά χρόνια. Σε ένα ευνομούμενο κράτος τις κυρώσεις των όποιων λαθών ή καθυστερήσεων δεν πρέπει να τις επωμίζονται μόνο οι πολίτες, αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες όταν εξαιτίας τους δημιουργούνται μείζονα προβλήματα.


 


Επισήμανση: 20 Χρόνια Ηλεκτρονικές Δηλώσεις - 20 Χρόνια το «Σύστημα » δεν αντέχει την υπερφόρτωση.

[Από τις Οδηγίες της Εποχής ]

« Ηλεκτρονική Υποβολή Δηλώσεων Η νέα υπηρεσία τίθεται σε παραγωγική λειτουργία από τη Δευτέρα 22 Μάϊου 2000.. ……»

 

 • γ) «Τι λένε τα κομπιούτερ και οι αριθμοί»


  ΑΑΔΕ: Περισσότεροι πολίτες υπέβαλαν φέτος δήλωση φορολογίας εισοδήματος Δελτίο Τύπου 04/09/2020.

  Επισημάνσεις :

  ( i )  Σημαντική πτώση των Εσόδων στα Νομικά Πρόσωπα ( Μην ξεχνάμε ότι είχαμε μείωση του «Κύριου Φόρου» και της «Προκαταβολής Φόρου» )

  ( ii )  Σημαντική Αύξηση των Τροποποιητικών Δηλώσεων κυρίως στα Νομικά Πρόσωπα ( Μην ξεχνάμε την υποχρέωση τροποποιητικής για την διόρθωση  της «Προκαταβολής Φόρου» )

 Η Ποιήτρια «σουμάρει» όλα αυτά και προτείνει :
[ Πηγή : https://thepoetsiloved.wordpress.com/2019/05/15/eftyhia-alexandra- / ] 

⥢⥤2) « Covidonews » - [ Σήμερα οι 5 από τους 1.005 τόμους της σειράς αυτής ] .

 

 
 • γ ) « Επιστρεπτέα Προκαταβολή » 3

  Χ. Σταϊκούρας:

  O Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε την έναρξη του τρίτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής μέσα στον Σεπτέμβρη για επιχειρήσεις που επλήγησαν τον μήνα Αύγουστο (ποσού πάνω από 1δις).


  • ε) e-ΕΦΚΑ & Εργατικά


  ( i ) Ηλεκτρονικά Ραντεβού ( με το κλειδί πασπαρτού του Taxis )
  - ΕΦΚΑ: Εξυπηρέτηση στον e-ΕΦΚΑ με ηλεκτρονικό ραντεβού

  Οι συναλλασσόμενοι μπορούν μέσω της εθνικής δικτυακής πύλης (gov.gr) ή του δικτυακού τόπου της νέας υπηρεσίας www.efka.gov.gr/rv, να εισέλθουν με τους κωδικούς Taxis στην νέα ηλεκτρονική υπηρεσία. Με απλά βήματα επιλέγουν το υποκατάστημα και το τμήμα που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν και κλείνουν αυτόματα το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού που επιθυμούν. Την ημέρα του ραντεβού αρκεί να προσέλθουν λίγα μόνο λεπτά νωρίτερα και να εξυπηρετηθούν άμεσα και με ασφάλεια.

   

  ( ii ) Παράταση των ΑΠΔ, για ορισμένες κατηγορίες - Η απόφαση ΔΣ του e-ΕΦΚΑ για την παράταση των ΑΠΔ για ορισμένες κατηγορίες

  Aποφασίστηκε η παράταση έως τις 18/09/2020, της ηλεκτρονικής υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) για ορισμένες κατηγορίες.

  Δείτε το γενικό έγγραφο 196050/28-08-2020 του ΕΦΚΑ στο αρχείο του κόμβου.  

  ( iii ) Επιχειρήσεις-εργοδότες, εποχικής λειτουργίας, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού

  Υπ. Εργασίας: Διακοπή εργασιών εποχικών επιχειρήσεων που έκαναν χρήση αναστολής συμβάσεων εργασίας - Τι δικαιούνται οι εργαζόμενοι - Δε θεωρούνται άκυρες οι απολύσεις

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ έγιναν γνωστά τα ακόλουθα: Σε περίπτωση κατά την οποία επιχειρήσεις-εργοδότες, εποχικής λειτουργίας, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, έχοντας κάνει χρήση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας για μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων τους, διακόψουν οριστικά τις εργασίες τους, λόγω των συνεπειών του φαινομένου του κορωνοϊού COVID – 19, πριν το πέρας της τουριστικής περιόδου, προβαίνοντας σε καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους,  οι καταγγελίες αυτές δεν θεωρούνται άκυρες.  Επίσης για την ανωτέρω περιγραφείσα περίπτωση επιχειρήσεων-εργοδοτών, δεν υφίσταται η υποχρέωση διατήρησης του ιδίου αριθμού θέσεων εργασίας για το χρονικό διάστημα των 30 ημερών μετά την λήξη των αναστολών των συμβάσεων εργασίας.  Οι δε εργαζόμενοι της ανωτέρω περίπτωσης δικαιούνται αποζημίωσης ειδικού σκοπού αναλογικά για το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μετά την καταγγελία της σύμβασης εργασίας τους και μέχρι 30/9/2020, εφόσον δεν εργάζονται σε άλλον εργοδότη, την οποία μπορούν να λάβουν κατόπιν μονομερούς υπεύθυνης δήλωσής τους στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

   (iv) Η έννοια της διατήρησης του ίδιου αριθμού προσωπικού

  Ποιοι εργαζόμενοι δεν συμπεριλαμβάνονται στην έννοια διατήρησης του ίδιου αριθμού προσωπικού στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τριτογενή τομέα και στους κλάδους των αεροπορικών μεταφορών, για την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών

  Ειδικότερα, το άρθρο 3 της υπό στοιχεία οικ. 32085/1771/07-08-2020 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 3371), αντικαθίσταται ως εξής: «Άρθρο 3 - Υποχρεώσεις επιχειρήσεων εργοδοτών 1. Οι επιχειρήσεις εργοδότες των άρθρων 1 και 2 της παρούσας απόφασης που κάνουν χρήση των μέτρων επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών, υποχρεούνται για την περίοδο από 1.7.2020 μέχρι 30.09.2020 και μέχρι 15.10.2020 ή 31.12.2020 εφόσον εντάσσονται στο μηχανισμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό προσωπικού που είχαν την 30ή Ιουνίου 2020 και σε περίπτωση καταγγελίας συμβάσεων εργασίας, αυτή είναι άκυρη. 2. Στην έννοια του ίδιου αριθμού προσωπικού δε συμπεριλαμβάνονται οι αποχωρούντες οικειοθελώς από την εργασία τους, οι αποχωρούντες λόγω συνταξιοδότησης, οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου των οποίων η σύμβαση εργασίας λήγει μετά την 30ή Ιουνίου 2020, οι εργαζόμενοι που την 30ή Ιουνίου 2020 βρίσκονταν σε αναστολή και οι περιπτώσεις λύσεως της συμβάσεως εργασίας λόγω θανάτου του εργαζομένου».

  [ Ελπίζω κάπως έτσι να αντιμετωπιστεί και η χρονίζουσα «ερμηνευτική» εκκρεμότητα σε πλήθος άλλων μέτρων προστασίας, στα οποία υπάρχει ως προϋπόθεση η  «διατήρηση του ίδιου αριθμού προσωπικού» ]

   

  (v) Το 20ευρω των Κατασκηνώσεων

  ΕΦΚΑ: Εργοδοτική εισφορά ποσού είκοσι (20) Ευρώ ανά εργαζόμενο για τον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.)

  Δείτε και παλαιότερο άρθρο του κόμβου με περισσότερες λεπτομέρειες

  Διευκρινίζεται ότι, για τους υπόχρεους εργοδότες δεν απορρέει υποχρέωση υποβολής Α.Π.Δ. για την εν λόγω εισφορά, καθώς η απεικόνιση θα υλοποιηθεί σε Κεντρικό Επίπεδο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ο.Π.Σ/-e Ε.Φ.Κ.Α., χωρίς καμία ενέργεια από την πλευρά των εργοδοτών και σύμφωνα με τα στοιχεία υποβολής Α.Π.Δ., μισθολογικής περιόδου 8/2020. 
Δείτε αναλυτικά όλες τις « Covidonews » στο : https://www.taxheaven.gr/widgets/covid19 

⥢⥤3) Ισολογισμοί – Παράταση και Εργαλεία
 


[ Ριόλος Αχαΐας  : Ζύγισμα πατάτας με Καντάρι ( δηλ. Παλάτζα ) ]


 • [Ιστορία και συνάφεια των Λέξεων :

  Η καταστιχογραφία ( Λογιστική ) [ το πρώτο βιβλίο στην Ελληνική Γλώσσα ]  πού εκδόθηκε στην Τεργέστη το 1793 έχει τίτλο: « Εμπορική οδηγία ήτοι ακριβής και σαφεστάτη διδασκαλία να κράτη τινάς τα κατάστιχα εις παρτίδαις διπλαίς. Κοινώς τήν σκριτούρα ντόπια. Και να κάμνη με εύκολίαν κάθε μπιλάντζιο, κατά τήν μέθοδον των Ολλανδέζων».

  Δηλαδή : «Μπιλάντς(ι)ο» (=Ισολογισμός ), Αγγλιστί : Balance Sheet

  Παλάντζα (*)  < βενετική balanza < λατινική bilanx ( < bis + lanx),

  (*)  (μεταφορικά) ο άνθρωπος που αλλάζει γνώμη εύκολα, ανάλογα με τις περιστάσεις και σύμφωνα με το συμφέρον του.

  «Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε» , όπως λέει και ένας φίλος  ] • α) Παρατάσεις


  Παρατείνεται έως 31/10 η προθεσμία για τη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων

  Άρα : Δημοσίευση στο Γ.Ε.ΜΗ 20/11/2020

  « Οι ανώνυμες εταιρείες δημοσιεύουν στο Γ.Ε.ΜΗ.: α) τις νόμιμα εγκεκριμένες από την τακτική γενική συνέλευση ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, β) την έκθεση διαχείρισης και γ) τη γνώμη του ορκωτού ελεγκτή λογιστή ή της ελεγκτικής εταιρείας όπου απαιτείται, μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από την έγκρισή τους από την τακτική γενική συνέλευση.»  ( ν. 4548/2018, άρθρο 149  )

  Επισημάνσεις

  Η διάταξη χρήζει διόρθωσης καθώς η Αιτιολογική έκθεση αναφέρει έως την 31η Οκτωβρίου, ενώ η διάταξη νόμου έως 30 Οκτωβρίου.

  Επίσης δεν υπάρχει μέριμνα για την παράταση των Γ.Σ. στις ΕΠΕ και στις ΙΚΕ.  Στο παρελθόν (σ.σ. βλ. άρθρο 48 του ν. 4331/2015) υπήρχε σχετική διάταξη στην οποία αναφέρονταν και οι Ε.Π.Ε. και Ι.Κ.Ε. στην τότε παράταση).

  Ελπίζουμε σε σχετικές διορθώσεις, έως την ψήφιση του Νόμου.


 

⥢⥤4) Αρχίζει 1/10/20 (;) το Ματς του Αιώνος «myData»

 • « Λεμόνι στην πορτοκαλιά, μωρό μου /είμαι στην αγκαλιά σου σε μένα δίνεις τα φιλιά, μικρό μου /μα σ’ άλλον την καρδιά σου …

  Άλλο θα πει Χαλκιδική, μωρό μου /κι άλλο θα πει Χαλκίδα αλλού μου έλεγες πως πας, γλυκό μου / μα εγώ αλλού σε είδα ..»

  [ « Λεμόνι στην πορτοκαλιά »  -  https://www.youtube.com/watch?v=EwhOrPAwvUE ]

 

 • Σημαντικές Αποφάσεις και Πληροφορίες :  α)
   Α.1138/2020 - Καθορισμός της έκτασης εφαρμογής, του χρόνου και της διαδικασίας ηλεκτρονικής διαβίβασης δεδομένων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς και κάθε άλλου αναγκαίου θέματος για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 15Α του ν. 4174/2013 (Κ.Φ.Δ.)

  PARARTHMA.pdf  (ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ)

  Από την 01/10/2020 διαβιβάζονται υποχρεωτικά στην ψηφιακή πλατφόρμα myData τα δεδομένα της σύνοψης και ο χαρακτηρισμός εσόδων και εξόδων των λογιστικών στοιχείων που εκδίδονται από την ημερομηνία αυτή και μετά

  β)  Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις myData (Eνημέρωση 12-07-2020)

  γ) Επισήμανση : Η απόφαση Α. 1138/2020, στο άρθρο 4, παρ. 6, περ. γβ, μεταξύ άλλων αναφέρει : « Εξαιρετικά για τα έτη 2020 και 2021, λαμβάνεται υπόψη μόνο το πλήθος των τιμολογίων, με βάση τις υποβληθείσες καταστάσεις φορολογικών στοιχείων πελατών, σύμφωνα με την απόφαση Γ.Γ.Δ.Ε. ΠΟΛ.1022/2014 (Β’ 179) ».

  δ) [ Πρόγευση ] Σύγκριση μεταξύ της ομάδας των υπόχρεων των περιπτώσεων α) «Πλατφόρμα myDATA»  και β) Συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών :

   

  Στοιχείο Σύγκρισης «Πλατφόρμα myDATA»  (Α) Συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών (Β)
  Υπόχρεοι ( Δείτε και Εξαιρέσεις ) Κάθε νομικό πρόσωπο και νομική οντότητα και κάθε Φυσικό πρόσωπο με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα Κάθε νομικό πρόσωπο και νομική οντότητα και κάθε Φυσικό πρόσωπο με Ατομική  Επιχείρηση
  Εξαιρέσεις α) Το Δημόσιο, Ο.Τ.Α και τα λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου β) Άγιο όρος γ) Αγρότες του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α. Δεν υπάρχουν Εξαιρέσεις
  Τρόπος Διαβίβασης Ηλεκτρονικά, ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσης αυτών (μηχανογραφικά ή χειρόγραφα). Ηλεκτρονικά, ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσης αυτών (μηχανογραφικά ή χειρόγραφα).
  Προθεσμία Διαβίβασης / Υποβολής Κλιμακωτά ( κυρίως εντός ολίγων  ημερών από τον επόμενο μήνα ή τρίμηνο ) Υποβάλλονται μέχρι το τέλος Μαρτίου του επομένου έτους, ωστόσο κάθε χρόνο δίδεται παράταση.
  Ανακάλυψη τυχόν "Διαφορών'' Σχεδόν Άμεσα Αρκετούς μήνες μετά την λήξη της Χρήσης
  Δυνατότητα ''Επαληθεύσεων'' Πολλαπλάσιο του (Β) Υπο-Πολλαπλάσιο του (Α)
  Τιμολόγια Εσωτερικού Υποβάλλονται Υποβάλλονται
  Τιμολόγια Εξωτερικού Υποβάλλονται Δεν Υποβάλλονται
  Υποβολή και άλλων στοιχείων εκτός των Τιμολογίων Ναι. Όσες λογιστικές εγγραφές μεταβάλλουν τα Έσοδα και τα Έξοδα Όχι
  Τρόπος Υποβολής των Φορολογικών Στοιχείων Αναλυτικά / Σύνοψη κάθε Τιμολογίου Συγκεντρωτικά ανά Πελάτη/Προμηθευτή
  Περιλαμβάνει και τον ''αντιμεταβαλλόμενο λογαριασμό '' Όχι Όχι
  Αντικαθιστά κάποιο ''Λογιστικό Βιβλίο των Ε.Λ.Π ΄΄ Όχι Όχι
  Αντικαθιστά κάποια ''Φορολογική Δήλωση ΄΄ Όχι ( προς το παρόν τουλάχιστον ) Όχι
  Χρόνος Αποκάλυψης των Διαφορών Μετά την λήξη της Προθεσμίας Υποβολής Μετά την λήξη της Προθεσμίας Υποβολής

   

  Σχετικά με το μείζων αυτό θέμα, θα επανέλθουμε αναλυτικά, με Αρθρογραφία και Ενημερώσεις …


 • Ένας Φίλος μου έκανε τις εξής ερωτήσεις :


  Θα προλάβουν οι Λογιστές ( από άποψη χρόνου εννοώ )  ;

  Θα προλάβουν οι Μηχανογράφοι ( από άποψη όγκου εννοώ )   ;

  Θα προλάβει η ΑΑΔΕ ( από  άποψη εύρυθμης λειτουργίας της πλατφόρμας,  εννοώ )   ;

  Τι θα χρειαστεί για την προετοιμασία των Επιχειρήσεων ( από  άποψη ανθρωπίνων και υλικών πόρων,  εννοώ ) ;

  Πόσο θα μειωθεί/αυξηθεί ο Χρόνος των Λογιστών ;

  Τι «ποινές» προβλέπονται ;

  Επιφυλάχθηκα ως προς την απάντησή μου ( αν μπορώ ), γιατί ο Ερωτών είναι φοβερά καχύποπτος και την «ψάχνει » γενικώς    ….

[ Φωτογραφία του Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν ( Henri Cartier-Bresson ( 1908 – 2004)  ).  Γάλλος φωτογράφος, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους φωτογράφους του 20ού αιώνα και ειδικότερα ένας από τους «πατέρες» της φωτοδημοσιογραφίας. Το έργο του έχει κερδίσει καθολική αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο. ]


 

⥢⥤5)  Οι «Προθεσμίες» στη Ζωή μας


 • Σκάλα, σκάλα σ’ ανεβαίνω / σκάλα θα σε κατεβώ η ζωή μου αντί για κύκλος / τριγωνάκι σκαληνό ….

  Στάλα, στάλα η ευτυχία ή το δηλητήριο τόνα ξεχειλίζει τ’ άλλο / στο ποτήρι που θα πιω ….

  ( «Στάλα – στάλα» - https://www.youtube.com/watch?v=aA5Cgw_WL9o  )

 

⥢⥤6) Αρθρογραφία 

⥢⥤7) Διαφημίσεις [  Προϊόντα σε Προνομιακές τιμές ]
 

α) Χρήσιμα Κόμικς, για την εκμάθηση της « MyData»

 

(i ) Ο Τιραμόλα και η «MyData»

 

(ii)  Ο Μαρκ και τα Ηλεκτρονικά Βιβλία – Νέες Περιπέτειες

 

β) Χρήσιμα «Μηχανήματα», για τις εργασίες των Λογιστών

 

( i ) Ζείτε σε ένα «καταθλιπτικό περιβάλλον».  Το «Μηχάνημα» , για το οποίο οι κατασκευαστές του, ισχυρίζονται, ότι εκτός της βοήθειας που προσφέρει στον Λογιστή, δημιουργεί και αυτό το « ονειρικό περιβάλλον» 

(ii) Fewer Keys Greater Speed ( Λιγότερα πλήκτρα Μεγαλύτερη ταχύτητα ) 

 

(ii) « Με ένα ΚΛΙΚ » - Το Απόλυτο Μηχάνημα για Λογιστές. Ήδη το έχουν αποκτήσει 10.000 λογιστές  ( best seller ). Προτείνεται ανεπιφύλακτα από τα Υπουργεία.

 
 

(iii) Με αυτό το  «Μηχάνημα» ο Λογιστής ( Λογίστρια ) , μπορεί να καταχωρήσει, να φορτώσει και να μεταφέρει ( Δεν απαιτείται «Δίπλωμα Οδήγησης» ).

Συμβατό και με την « Ηλεκτρονική Διακίνηση», η οποία θα εφαρμοστεί μελλοντικά στο «MyData»

 

γ) Χρήσιμα Βιβλία στην Εποχή του Κορωνοϊου

(i ) Το «απόλυτο»  Κόμικ, για την ζωή του Λογιστή – Χρηστικές Οδηγίες για να αποκτήσετε στην δουλειά σας,  τις Ιδιότητες του Τιραμόλα.

Μέχρι τώρα έχει πουλήσει 12.000 αντίτυπα.


 

 

Όταν λέμε κάποιον «Τιραμόλα» εννοούμε τον άνθρωπο με κορμί λάστιχο, που μπορεί να κάνει κινήσεις πέραν των κινήσεων του μέσου ανθρώπου. Επίσης, όταν δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια κίνηση, υπενθυμίζουμε στον συνομιλητή μας ότι δεν είμαστε Τιραμόλα

Ο Τιραμόλα είναι χαρακτήρας κόμικ, δημιουργία του Ιταλού σκιτσογράφου Τζόρτζιο Ρεμπούφι (1928 - 2014), που κυκλοφόρησε σε ομώνυμο περιοδικό. Το όνομά του προέρχεται από τις ιταλικές λέξεις tiro (εκτινάσσω) και molla (ελατήριο). Το βασικό χαρακτηριστικό του ήρωα ήταν ότι το σώμα του ήταν φτιαγμένο από καουτσούκ, κι έτσι είχε τη δυνατότητα να εκτείνει τα μέλη του για πολλά μέτρα έως και χιλιόμετρα.. Στην Ελλάδα το περιοδικό πρωτοκυκλοφόρησε το 1970. Στο περιοδικό εμφανίζονταν εκτός από τον Τιραμόλα και άλλοι ήρωες, όπως οι Πέπο και Κάρλο, ο λύκος Πουγκατσώφ, ο ινδιάνος Καριμπού και ο υπερήρωας Μίστερ Ματζέστικ. (Πηγή: https://www.sansimera.gr/articles/841

 

 

(ii) Οι Τεχνικές του « Αχθοφόρου»

 Ο συγγραφέας αυτού του Βιβλίου, ισχυρίζεται ότι μπορεί να διδάξει στον « Αχθοφόρο » οποιοδήποτε είδους, τις κατάλληλες για την κάθε περίπτωση «τεχνικές» , ώστε το βάρος που σηκώνει να «υπο-πλασιάζεται»

 ( Πηγή : Past in Color Χρώμα στο Παρελθόν - Αχθοφόρος στη Θεσσαλονίκη, περ. 1930.)

 

 

δ) Χρήσιμα Σκευάσματα


( i ) «Πάρε μία Καλμαλίνη» - Η απόλυτη λύση σε όλα τα προβλήματα.

 

 
 

(ii)  Σύσταση να λαμβάνεται και Προληπτικά

 


[ Πηγή : Εφημερίδα έτους 1902 ]


 

 

 

⥢⥤

8) «Ξέπλυμα Χρήματος » - «Πραγματικός Δικαιούχος » (*)


 • Ερωτήσεις και απαντήσεις αναφορικά με το σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση της 5ης Οδηγίας για το ξέπλυμα χρήματος

  (Τροποποίηση του ν.4557/2018 (Α΄139) για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας- Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/843) Κύριος άξονας είναι η ενίσχυση της διαφάνειας των εταιρικών δομών, μέσω της δημόσιας πρόσβασης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων του ν. 4557/2018, ώστε πλέον οι πολίτες να μπορούν να ανακαλύψουν την ταυτότητα του πραγματικού δικαιούχου μιας εταιρίας, δηλ. του προσώπου στο οποίο αυτή ανήκει ή το οποίο ασκεί έλεγχο επ’ αυτής. Επιπλέον, καταρτίζεται κατάλογος που καθορίζει τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες όσων προσώπων ασκούν ή άσκησαν σημαντικό δημόσιο λειτούργημα, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4557/2018. Ο κατάλογος αυτός αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών και κοινοποιείται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Περιορίζεται η ανωνυμία που περιβάλλει τα ψηφιακά νομίσματα, τις υπηρεσίες θεματοφυλακής ψηφιακών πορτοφολιών και τις προπληρωμένες κάρτες. Επιπλέον, για την έγκαιρη πρόσβαση των αρχών σε πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα των κατόχων τραπεζικών λογαριασμών και λογαριασμών πληρωμών, θεσπίζεται ως κεντρικός αυτοματοποιημένος μηχανισμός ανάκτησης δεδομένων το υπάρχον Σύστημα Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών.

  ……………..

  (*) Παρατείνεται από την 1η Ιουλίου 2020 και για διάστημα τριών (3) μηνών η αναστολή λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος «Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων».

  Δείτε :

  https://www.gsis.gr/polites-epiheiriseis/epiheiriseis/mitroo-pragmatikon-dikaioyhon


⥢⥤9) Αποφάσεις & Πληροφορίες : Σημαντικές - Δικαστικές – ΔΕΔ • Πέρασα έτσι δίχως λόγο /μια καλησπέρα πες μου αν θες μη μου ζητάς να εξηγήσω/ φτάνουνε πια οι ενοχές …

  [ « Πέρασα έτσι δίχως λόγο» - https://www.youtube.com/watch?v=G9cbDRIHdoM   ]

 

⥢⥤10) Η Βιωσιμότητα των Επιχειρήσεων και της Οικονομίας
⥢⥤


Χαράτσι


 • « Όλα τ’ αλλάζει ο καιρός/ όλα θα τα ρημάξει μα οι κλέφτες που παραφυλάν/ του παίρνουνε χαράτσι ….»

  [ « Χαράτσι »   - https://www.youtube.com/watch?v=MdT-evGqC8o  ]« Πρόκειται για ατιμωτικό κεφαλικό φόρο, ο οποίος επιβλήθηκε από τους πρώτους χρόνους του Ισλαμισμού. Ήταν η αποζημίωση για την παραχώρηση του δικαιώματος να ζει κανείς και να λατρεύει τον θεό του. Κάθε χριστιανός από το δωδέκατο έτος της ηλικίας του και μέχρι τον θάνατό του όφειλε να εξαγοράζει κάθε χρόνο την άδεια αυτή. Πλήρωνε τον φόρο και παραλάμβανε από τον εισπράκτορα την προσωπική του απόδειξη, η οποία λεγότανε χαράτσι. Η απόδειξη ήταν χάρτινη και είχε κάθε χρόνο διαφορετικό χρώμα, έφερε δε το εξής κείμενο: ο φέρων το παρόν έχει την άδειαν να φέρη επί έν έτος την κεφαλήν επί των ώμων του! …»( Πηγή : https://cretablog.gr / ) • « Εδώ στη ρωγμή του χρόνου
  Κρύβομαι για να γλιτώσω,
  απ’ του Ηρώδη το μαχαίρι
  Μισολειωμένος στη Χιροσίμα σου
  Κάτι προγόνων ξύδι και χολή
  σ’ αυτήν την άδεια πόλη

  Εδώ στη ρωγμή του χρόνου
  Θάβομαι για να μεστώσω
  μες του Διογένη το πιθάρι
  Στον όγδοο μήνα της, είναι η ελπίδα μου
  Σχεδόν το βρέφος γύρω περπατά
  καθώς εσύ κουρνιάζεις

  Εδώ στη γιορτή του πόνου
  Ντύνομαι να μην κρυώνω
  του Ουλιάνωφ το μειδίαμα
  Σαντάλια του Χριστού, φορώ στα πόδια μου
  Πραίτορες, βράχοι πάνω μου σωρό
  μα `γω θα αναστηθώ»

  [ https://www.youtube.com/watch?v=dA9WsUvqHbk]


 

(Πειραιάς [ Δραπετσώνα ] - Λήψη από την "Γέφυρα του Ρεμπέτη '' ( Mikko Parviainen saved to Photography ) )


Υγεία, Δύναμη και Προσοχή.

 

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης