Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου η δυνατότητα διεξαγωγής με τηλεδιάσκεψη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου σε κάθε σωματείο ή άλλο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.

5 Σεπτέμβριος 2020
Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου η δυνατότητα διεξαγωγής με τηλεδιάσκεψη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου σε κάθε σωματείο ή άλλο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή εκτός από τις φορολογικές και τις εργασιακές διατάξεις περιλαμβάνεται και διάταξη του Υπ.Δικαιοσύνης

 Ειδικότερα, μεταξύ άλλων:

Περιλαμβάνονται ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ειδικότερα, παρέχεται η δυνατότητα, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, διεξαγωγής με τηλεδιάσκεψη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου σε κάθε σωματείο ή άλλο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. (άρθρο 52)

 

 • Αιτιολογική

  Επί του άρθρου 52
  Με την προτεινόμενη διάταξη παρέχεται η δυνατότητα στα σωματεία ή σε άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου να προβλέπουν ότι οι συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου θα διεξάγονται με τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να ασκείται απρόσκοπτα η διοίκηση των σωματείων και των άλλων ΝΠΙΔ, κατά το χρονικό διάστημα έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. Στην περίπτωση αυτή η πρόσκληση προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου περιλαμβάνει τις αναγκαίες πληροφορίες και τεχνικές οδηγίες για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση.

   
 • Σχέδιο διάταξης

  Άρθρο 52
  Χρήση νέων τεχνολογιών για τη συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων και άλλων νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου


  Κάθε σωματείο ή άλλο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με πρόσκληση προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δύναται να προβλέπει ότι η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη. Στην περίπτωση αυτή η πρόσκληση προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου περιλαμβάνει τις αναγκαίες πληροφορίες και τεχνικές οδηγίες για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση. Η παρούσα ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

 

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης