Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τα νέα κόλπα των φοροφυγάδων. Με μηνύσεις θα απαντά η Εφορία

28 Αύγουστου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Νέες μεθόδους φοροδιαφυγής αποκαλύπτουν οι έλεγχοι που διενεργεί η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων στις τουριστικές περιοχές όπου η φοροδιαφυγή βρίσκεται σε έξαρση αφού περισσότερες από 6 στις 10 επιχειρήσεις εντοπίζονται με φορολογικές παραβάσεις.
Τα νέα κόλπα των φοροφυγάδων. Με μηνύσεις θα απαντά η Εφορία
Η ΥΠΕΕ συνεχίζει να διενεργεί ελέγχους στις τουριστικές περιοχές

Νέες μεθόδους φοροδιαφυγής αποκαλύπτουν οι έλεγχοι που διενεργεί η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων στις τουριστικές περιοχές όπου η φοροδιαφυγή βρίσκεται σε έξαρση αφού περισσότερες από 6 στις 10 επιχειρήσεις εντοπίζονται με φορολογικές παραβάσεις.

Μετά την κατάργηση της έκδοσης των εντύπων παραγγελίας στα καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί κ.λπ.) πολλές από τις επιχειρήσεις αυτές εντοπίστηκαν είτε να μην εκδίδουν νόμιμες αποδείξεις είτε να ανακυκλώνουν αποδείξεις άλλων πελατών δηλαδή όσες αποδείξεις δεν παίρνουν από το τραπέζι οι πελάτες τις δίνουν σε άλλο τραπέζι. Με τον τρόπο αυτό, καταφέρνουν να μην κόβουν αποδείξεις, να κρύβουν από τη Εφορία έσοδα και να παρακρατούν τον ΦΠΑ.


Μηνύσεις
Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό, η ΥΠΕΕ απειλεί με μηνύσεις όχι μόνο τους καταστηματάρχες που ανακυκλώνουν τις αποδείξεις αλλά και τους λογιστές και τους υπαλλήλους της επιχείρησης. Ειδικότερα, κατά τους ελέγχους οι ελεγκτές της ΥΠΕΕ θα ζητούν και τα στοιχεία των προσώπων που εμπλέκονται, μεταξύ αυτών των λογιστών των καταστημάτων και τους υπαλλήλους που ανακυκλώνουν τις αποδείξεις για να εξετάζεται ο βαθμός της συνεργίας αυτών, οι διοικητικές κυρώσεις και να υποβάλλεται ανάλογα με την περίπτωση μηνυτήρια αναφορά.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης