Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ. Χριστόπουλος - Α. Μουζάκης: Συζήτηση για τα αναδρομικά του 2013 και για τα αδήλωτα τετραγωνικά

28 Αύγουστος 2020
Γ. Χριστόπουλος - Α. Μουζάκης: Συζήτηση για τα αναδρομικά του 2013 και για τα αδήλωτα τετραγωνικά


Ο Γιώργος Χριστόπουλος και ο Αντώνης Μουζάκης συζήτησαν, την Κυριακή 23 Αυγούστου, στο Σκάϊ, στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, για σημαντικά φορολογικά θέματα όπως:


- Τι γίνεται με το επίμαχο ζήτημα των αναδρομικών 2013 των συνταξιούχων και τι πρέπει να κάνουν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου (απόφαση Υφυπουργού Οικονομικών Α.1169/2020 για την ακύρωση/τροποποίηση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος και πράξεων επιβολής προστίμου που εκδόθηκαν εντός του 2019)

- Τι ισχύει με τις υποχρεώσεις των ταμείων και εργοδοτών για την αποστολή των βεβαιώσεων αποδοχών και συντάξεων, αρχικών και τροποποιητικών και τη δυνατότητα χωρίς πρόστιμο υποβολής τροποποιητικής δήλωσης, στο ίδιο ή και επόμενο έτος, με βάση την φετινή απόφαση Α.1070/2020 του Διοικητή της ΑΑΔΕ.

- Γιατί η τροποποίηση δηλώσεων για τη μείωση της προκαταβολής έγινε άλλη μια «άσκηση» του Λ/Φ, ενώ μπορούσε να γίνει «οίκοθεν».

- Αυτιάς: «σήμερα το κράτος είναι ο Γιατρός, το νοσηλευτικό προσωπικό και …οι λογιστές για να κάνουν όλες τις δουλειές.. δεν μπορείς να γίνεσαι δούλος του κράτους όταν είσαι ιδιωτική πρωτοβουλία.. 534 ο Λογιστής, Εργάνη ο λογιστής, ο άγιος … ο Λογιστής»..

- Η αναφορά στο ζήτημα των κατώτατων αμοιβών του λογιστή που διεκδικεί η ΠΟΦΕΕ και το ΟΕΕ.

- Αυτιάς: «τι κάνουν στην Αμερική με τον Λογιστή που του δώσανε μια ταυτότητα κρατικού λειτουργού και πως καταθέτοντας τη δήλωση του φορολογούμενου και έχοντας ευθύνη υπογραφής ..το μισό ευρώ, ανάλογα με την αξία είναι δική του αμοιβή. Έτσι ώστε ο εφοριακός του κράτους παρακολουθεί στα μεγάλα έσοδα και όχι τον παππού και τη γιαγιά και τον εργαζόμενο…

- Καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος (συμπληρώνοντας τον κο Δημ. Μπούρλο και τον κο Χριστόπουλο για ζήτημα να μη χάσει ο οφειλέτης τη ρύθμιση: «το έτος 2020 από τον κορωνοιό και για τις ασφαλιστικές εισφορές και για τις φορολογικές υποχρεώσεις να αναγορευθεί ως έτος «Ανωτέρας βίας», με χρονική αντιμετάθεση».

- Από τον πρωθυπουργό αναμένεται πως θα ρυθμιστούν τα «κορωνο – χρέη», προς το δημόσιο, που επρόκειτο να εξοφληθούν την περίοδο του lochdown, μέχρι το τέλος του 2020 ( ειδική ρύθμιση με δύο εκδοχές: 12μηνη άτοκα και 24μηνη με χαμηλό επιτόκιο).

- Το επίμαχο θέμα των αδήλωτων τετραγωνικών στους Δήμους.


Στον όλο διάλογο συμμετείχε εκτός από τον καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλο, ο γνωστός εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος, ο δημοσιολόγος Μάνος Οικονομίδης, ο πρώην επιθεωρητής και Γενικός Γραμματέας του Υπ. Οικονομικών Παναγιώτης Κοκόρης, ο Γιωργος Κοντονης και η κα Φωτεινή Βρύνα.


Δείτε για όλα τα παραπάνω τα σχετικά αποσπάσματα στο παρακάτω video:Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης