Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΒΕΑ: Υπόμνημα 12 προτάσεων προς το ΥΠΟΙΟ για την οικονομική πολιτική

26 Αύγουστος 2009
  • Με υπόμνημα 12 προτάσεων στα χέρια επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κ. Μίχαλος και η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου σήμερα το απόγευμα τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Ι. Παπαθανασίου, προκειμένου να του θέσουν τις θέσεις του επιχειρηματικού κόσμου εν όψει της ΔΕΘ για την οικονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση όσο το δυνατόν με λιγότερα πλήγματα και να επιστρέψει στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
ΕΒΕΑ: Υπόμνημα 12 προτάσεων προς το ΥΠΟΙΟ για την οικονομική πολιτική

Με υπόμνημα 12 προτάσεων στα χέρια επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κ. Μίχαλος και η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου σήμερα το απόγευμα τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Ι. Παπαθανασίου, προκειμένου να του θέσουν τις θέσεις του επιχειρηματικού κόσμου εν όψει της ΔΕΘ για την οικονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση όσο το δυνατόν με λιγότερα πλήγματα και να επιστρέψει στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο κ. Μιχαλος αναφέρθηκε ιδιαιτερα στην αναγκη διαμόρφωσης ενός δίκαιου καισ ταθερού φορολογικού περιβάλλοντος.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Μίχαλος, το μέλλον της χώρας θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα ληφθούν τώρα. Και οι αποφάσεις αυτές θα πρέπει να είναι προϊόν συνεργασίας και συναίνεσης όλων μας. Κυβέρνησης, αντιπολίτευσης, κοινωνικών εταίρων, φορέων, πολιτών. Πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τη μικροπολιτική και τη σκανδαλολογία και να στραφούμε στα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας. Με νέες ριζοσπαστικές λύσεις που θα ενισχύσουν την οικονομία προς την αναπτυξιακή της κατεύθυνση και θα στηρίξουν τα εισοδήματα των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Η αύξηση των επενδύσεων, της εξωστρέφειας και της εξαγωγικής δραστηριότητας αποτελεί μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση. Οι επιχειρήσεις θα συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, αλλά χρειάζονται τη συνδρομή της πολιτείας με τη διαμόρφωση ενός δίκαιου και σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος, καθώς και τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.

Στο επίκεντρο της εθνικής προσπάθειας για την ανάπτυξη, την απασχόληση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας θα πρέπει να τεθούν:


1. Η άμεση επιτάχυνση και η διεύρυνση όλων των αναπτυξιακών πολιτικών και η εντατικοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

2. Η επιτάχυνση της υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, κυρίως σε ό,τι αφορά τις δράσεις για τον εκσυγχρονισμό των ΜμΕ.

3. Η ενίσχυση των προγραμμάτων παροχής εγγυήσεων για χρηματοδότηση επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της κρίσης και ασφαλώς των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ.

4. Η αναγνώριση των πιθανών προβλημάτων ρευστότητας, με το σχεδιασμό μιας διαδικασίας με την οποία οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ενταχθούν σε σύστημα ρύθμισης των οφειλών τους με ευνοϊκούς όρους όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.

5. Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και αγορών.

6. Βελτιώσεις του ασφαλιστικού συστήματος, με στόχο τη βιωσιμότητα του.

7. Η δημιουργία στη ΓΓΠΣ κέντρου για τη διασταύρωση στοιχείων που προέρχονται από διαφορετικές πηγές και η εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης και διασταύρωσης στοιχείων, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

8. Η διατήρηση του Φόρου Εισοδήματος Νομικών Προσώπων, στα σημερινά επίπεδα. Μετά την παρέλευση της κρίσης, θα πρέπει να προωθηθεί η περαιτέρω μείωση των συντελεστών, με κριτήριο τον φορολογικό ανταγωνισμό, εντός και εκτός Ε.Ε.

9. Ο επαναπροσδιορισμός του καταλόγου Φόρων Υπέρ Τρίτων και ο επαναπροσδιορισμός του συστήματος Φορολογικών Απαλλαγών.

10. Η διασφάλιση της ισότητας μεταξύ Κράτους και Φορολογουμένου, με ταχεία και έντοκη επιστροφή των ποσών που οφείλει το κράτος, δυνατότητα αυτοδίκαιου συμψηφισμού πιστωτικών και χρεωστικών ποσών ανεξαρτήτως φορολογικού αντικειμένου.

11. Η εντατικοποίηση των προγραμμάτων επανακατάρτισης και δια βίου εκπαίδευσης, με προτεραιότητα στις νέες τεχνολογίες και τις ειδικότητες με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

12. Η προώθηση συνδυασμένου προγράμματος "Ποιότητας - Σχεδίασης - Οικολογίας" για παραδοσιακούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή Κέρδος


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης