Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μικρή ανάκαμψη για το ελληνικό χρηματιστήριο κατά τη σημερινή συνεδρίαση

Μικρή ανάκαμψη για το ελληνικό χρηματιστήριο κατά τη σημερινή συνεδρίαση

Του Ν. Σακελλαρίου, συνεργάτη του
Taxheaven

Μετά από 4 πτωτικές συνεδριάσεις με ελάχιστες συναλλαγές, ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο ανέκαμψε κατά τη σημερινή συνεδρίαση και έκλεισε στις 635,84 μονάδες με άνοδο 1,03%. Η αξία συναλλαγών ήταν χαμηλή μεν, αλλά τουλάχιστον προσέγγισε τα 30 εκατ. Ευρώ. Οι εγχώριοι αναλυτές εκτιμούν ότι ήταν μία ενστικτώδη αντίδραση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς από την κατάσταση της παρατεταμένης υποχώρησης που εμφάνισε το προηγούμενο διάστημα.

Με δεδομένο ότι αρκετοί επαγγελματίες της χρηματιστηριακής αγοράς επιστρέφουν στις ‘βάσεις’ τους από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, εκτιμάται ότι οι όγκοι συναλλαγών θα δείξουν αισθητή βελτίωση. Η ανάκαμψη αποδίδεται στην -έστω και μικρή- αντίδραση των τραπεζικών μετοχών σε συνδυασμό με την άνοδο τίτλων όπως ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΗ.

Εγχώριοι παράγοντες της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, εκτιμούν ότι την πρόσφατη εικόνα της αυξημένης μεταβλητότητας μέσα σε μικρό εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε και μετά τον Σεπτέμβριο, μέχρι ότου υπάρξουν σημάδια αισθητής βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας.

Θα υπάρξει διόρθωση πριν την επόμενη ανοδική κίνηση των αμερικανικών μετοχών εκτιμά η Credit Suisse.

Στάση αναμονής μετά το ξέφρενο ράλι των χρηματιστηρίων βλέπουν πλέον πολλοί ξένοι επενδυτικοί οίκοι για τα μεγάλα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Αμερική. Το ενδιαφέρον των περισσότερων έχει στραφεί ιδιαίτερα προς τους αμερικανικούς δείκτες, οι οποίοι κινούνται κοντά στα ιστορικά υψηλά τους ή ορισμένοι εξ’ αυτών (π.χ. Nasdaq) τα έχουν ξεπεράσει.

Ενδεικτικά η Credit Suisse σε χθεσινή έκθεσή της βλέπει ότι ο δείκτης S&P 500 εμφανίζει αντίσταση μεταξύ 3.432/3.436 μονάδων και ενδεχομένως κάπου εκεί να εμφανιστούν διορθωτικές κινήσεις. Ωστόσο, το ανώτερο επίπεδο που βλέπει ο ελβετικός οίκος είναι οι 3.528/3.538 μονάδες στο επόμενο διάστημα και μέχρι τουλάχιστον τις αμερικανικές εκλογές τον Νοέμβριο.

Ο αμερικανικός δείκτης τεχνολογικών μετοχών (Nasdaq 100) μπορεί να συνεχίσει να κινείται ανοδικά και να φτάσει μέχρι την αντίσταση των 12.050/12.100 μονάδων. Ο επενδυτικός οίκος της Credit Suisse εκτιμά ότι οι τεχνολογικές μετοχές μαζί με τα value stocks (μετοχές υψηλής αξίας) θα ηγηθούν στην επόμενη ανοδική κίνηση.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης