Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Δεν χωράνε δικαιολογίες για την καθυστέρηση στη λήψη μέτρων στήριξης»

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Δεν χωράνε δικαιολογίες για την καθυστέρηση στη λήψη μέτρων στήριξης»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

Αθήνα, 26.08.2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Πανεπιστημίου 44 και Χαρ. Τρικούπη, Αθήνα 106 79
Τηλ:(+30) 210-3380200 Fax:(+30) 210-3380219

THE HELLENIC REPUBLIC
ATHENS’ CHAMBER OF TRADESMEN
HEAD OFFICE: 44 Panepistimiou st. and Har. Trikoupi, Athens 10679
Tel:(+30) 210-3380200 Fax:(+30) 210-3380219
www.eea.gr [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Δεν χωράνε δικαιολογίες για την καθυστέρηση στη λήψη μέτρων στήριξης»»

Οδεύουμε ολοταχώς προς το πιο δύσκολο φθινόπωρο των τελευταίων ετών για την οικονομία μας, με χιλιάδες επιχειρήσεις και πολλαπλάσιους εργαζόμενους να βιώνουν μία πρωτοφανή ανασφάλεια για το μέλλον τους. Όταν διάφοροι οργανισμοί, όπως ο ΟΟΣΑ, αναθεωρούν προς τα πάνω το μέγεθος της ύφεσης για τη χώρα μας, λόγω του κορονοϊού, αναρωτιόμαστε γιατί παρατηρείται αυτή η καθυστέρηση στη λήψη νέων μέτρων στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η αγορά προχωρά ασθμαίνοντας, η κατανάλωση έχει υποχωρήσει σημαντικά εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί σε όλη την κοινωνία, ρευστότητα δεν υπάρχει. Τι άλλο χρειάζεται δηλαδή για να γίνει από όλους κατανοητό ότι είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Κυβερνητικά στελέχη με δηλώσεις τους μιλάνε για νέα μέτρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Πότε όμως; Τώρα είναι η στιγμή που επιχειρήσεις και εργαζόμενοι χρειάζονται στήριξη, μήπως και καταφέρουμε να αποφύγουμε ορισμένα από τα πολλά λουκέτα που έρχονται.

Μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών συντελεστών, μεταφορά των υποχρεώσεων των φορολογουμένων για το τέλος του χρόνου, επέκταση της μείωσης ενοικίου, ενίσχυση της ρευστότητας, επιδότηση της εργασίας, μείωση του ΕΝΦΙΑ και για τα επαγγελματικά ακίνητα, είναι ορισμένες μόνο από τις κινήσεις που πρέπει να ληφθούν τώρα! Όσο περνά ο χρόνος, τόσο πιο κοντά στην καταστροφή έρχεται ένα μεγάλο ποσοστό μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και πιο κοντά στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι. Μαθαίνουμε ότι ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει από τη Θεσσαλονίκη μία δέσμη νέων μέτρων. Αν έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις γιατί πρέπει να περιμένουμε τόσο;

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος. Ήδη η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη για πάρα πολλούς επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Εδώ και τώρα μέτρα στήριξης για όλους. Μήπως και περιορίσουμε το κακό που έρχεται.Ο Πρόεδρος Ε.Ε.Α.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης