Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ενημέρωση της ΑΑΔΕ για τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος σε αγρότες και αλιείς

24 Αύγουστος 2020
Ενημέρωση της ΑΑΔΕ για τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος σε αγρότες και αλιείς


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Αθήνα, 21 Αυγούστου 2020 (Δημοσιεύθηκε 24.8.2020)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει αγρότες και αλιείς, που δικαιούνται τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος στις φετινές δηλώσεις φόρου εισοδήματος, όπως αυτή διευκρινίζεται σε Εγκύκλιο του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή (Ε.2140/2020), για τα ακόλουθα:


Όσοι δεν έχουν υποβάλει ακόμα δηλώσεις:

Άνοιξαν σήμερα επικαιροποιημένες οι πλατφόρμες για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος (φυσικά και νομικά πρόσωπα). Δηλαδή, όσοι υποβάλουν δήλωση από τώρα και στο εξής, ο φόρος τους θα εκκαθαρίζεται, υπολογίζοντας και τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος.

Για τους 40.000 περίπου αγρότες και αλιείς που είναι δικαιούχοι διαγραφής και έχουν ήδη υποβάλει δηλώσεις υπογραμμίζονται τα παρακάτω:

Φυσικά Πρόσωπα.

Τη Δευτέρα 24/8 θα λάβουν μήνυμα στο myTAXISnet, ότι είναι δικαιούχοι της διαγραφής του τέλους επιτηδεύματος και ότι η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε μαζική επανεκκαθάριση, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Όσοι επιθυμούν την επανεκκαθάριση του φόρου τους νωρίτερα, θα μπορούν να το κάνουν μέχρι τότε, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, υποβάλλοντας ψηφιακά μια απλή τροποποιητική δήλωση, χωρίς μεταβολή του περιεχόμενου της αρχικής.

Νομικά Πρόσωπα

Τη Δευτέρα 24/8 θα λάβουν μήνυμα στο myTAXISnet, ότι είναι δικαιούχοι της διαγραφής του τέλους επιτηδεύματος και ότι, για να επωφεληθούν από τη διαγραφή, θα πρέπει να υποβάλουν ψηφιακά χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, μια απλή τροποποιητική δήλωση, χωρίς μεταβολή του περιεχόμενου της αρχικής.

Για την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης αυτής, μετά την είσοδο στην εφαρμογή εισοδήματος του «myTAXISnet», ο φορολογούμενος επιλέγει υποβολή τροποποιητικής δήλωσης και οριστικοποιεί τη δήλωση που εμφανίζεται, χωρίς να απαιτείται κάποια τροποποίηση ή συμπλήρωση του περιεχομένου της.

Για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν ήδη εξοφλήσει το φόρο με βάση την αρχική τους δήλωση, το πιστωτικό υπόλοιπο από την επανεκκαθάριση συμψηφίζεται με υφιστάμενες οφειλές και, αν δεν υπάρχουν οφειλές, επιστρέφεται.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης