Αποτελέσματα live αναζήτησης

Θ. Σκυλακάκης: Μέχρι τέλους του έτους οι αναστολές πληρωμών - Δύο εργαλεία από το 2021 για την εξόφληση των οφειλών λόγω πανδημίας

21 Αύγουστος 2020
Θ. Σκυλακάκης: Μέχρι τέλους του έτους οι αναστολές πληρωμών - Δύο εργαλεία από το 2021 για την εξόφληση των οφειλών λόγω πανδημίας


Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί» μίλησε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο αναπλ. Υπουργός είπε πως οι αναστολές των πληρωμών που ισχύουν τώρα θα διατηρηθούν έως τέλος του έτους.

Από το νέο έτος θα υπάρχουν δύο εργαλεία για τις οφειλές από την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού: Ένα με 12 δόσεις με μηδέν επιτόκιο και ένα με 24 δόσεις με μικρό επιτόκιο και για τις εποχικές επιχειρήσεις εξετάζεται να ισχύουν και ειδικές παράμετροι.

Για μόνιμη μείωση συντελεστών ΦΠΑ, ο κος Σκυλακάκης απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

Για τα ενοίκια θα υπάρξει «συνδυασμός μέτρων» τις επόμενες ημέρες με νομοθετική παρέμβαση.

Για την «Επιστρεπτέα Προκαταβολή», αφού αναφέρθηκε στους λογιστές και ότι υπήρχε επιφύλαξη για το μέτρο αυτό, ανέφερε ότι θα διευρυνθεί η τρίτη φάση, έτσι ώστε και να είναι και μεγαλύτερο το ποσό από τις δύο προηγούμενες και να ανοίξει σε περισσότερους που έχουν πρόβλημα, αλλά και θα αλλάξουν κάποιες παράμετροι, ώστε να δοθεί κίνητρο σε περιπτώσεις που δεν είχαν μπει μέχρι τώρα, να ενταχθούν.

Δείτε τη συνέντευξη:


Πηγή: ΑΝΤ1


Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης