Αποτελέσματα live αναζήτησης

Έλλειμμα 12,7 δις ευρώ στο ταμειακό αποτέλεσμα για το επτάμηνο δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ

Έλλειμμα 12,7 δις ευρώ στο ταμειακό αποτέλεσμα για το επτάμηνο δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 14 Αυγούστου 2020

Θέμα: Καθαρές δανειακές ανάγκες της κεντρικής διοίκησης σε ταμειακή βάση, Ιανουάριος- Ιούλιος 2020

Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2020, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 12.767 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 2.432 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 22.283 εκατ. ευρώ, από 25.871 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 32.423 εκατ. ευρώ, από 29.870 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2019.

Πατήστε επάνω στην εικόνα για μεγέθυνση1 Περιλαμβάνονται δαπάνες που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.
2 Περιλαμβάνεται η κίνηση των λογαριασμών διαχείρισης χρέους. Περιλαμβάνονται έσοδα από τη μεταφορά των αποδόσεων των Ελληνικών ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος (Securities Markets Programme - SMP) και από τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.
3 Δεν περιλαμβάνονται οι εκδόσεις ομολόγων και η χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος για τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος.
4 Δεν περιλαμβάνεται το αποτέλεσμα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).
Το άθροισμα των επιμέρους στοιχείων ενδέχεται να μη συμφωνεί με το σύνολο λόγω στρογγυλοποίησης.

*Προσωρινά στοιχεία.
Πηγή: Τράπεζα της Ελλάδος

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης