Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με 4 «κλικ» η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα - Σε εφαρμογή οι νέοι μειωμένοι συντελεστές προκαταβολής φόρου

11 Αύγουστος 2020
Με 4 «κλικ» η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα - Σε εφαρμογή οι νέοι μειωμένοι συντελεστές προκαταβολής φόρου
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Α.Α.Δ.Ε. τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέοι μειωμένοι συντελεστές προκαταβολής φόρου.

Σημειώσεις TAXHEAVEN: Το μήνυμα που λαμβάνουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν υποβάλει δηλώσεις είναι το ακόλουθο (σ.σ. για περίπτωση μείωσης προκαταβολής από 100% στο 0):

Η τελική εκκαθάριση μειώνει ή διαγράφει την προκαταβολή φόρου των φορολογούμενων ανάλογα με την περίπτωση στην οποία εμπίπτουν και σύμφωνα με όσα ορίζονται στην απόφαση Α.1186/2020.


Η υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης για τα φυσικά πρόσωπα γίνεται με τη γνωστή διαδικασία και συγκεκριμένα με 4 «κλικ».Η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης των Νομικών Προσώπων για τη μείωση της προκαταβολής γίνεται κι αυτή με την ίδια διαδικασία που ισχύει για τις τροποποιητικές δηλώσεις.


Σημειώνουμε ότι, μόλις γίνει η είσοδος στο έντυπο Ν, θα πρέπει να επισκεφθείτε την τρίτη σελίδα του έντυπου για να υπολογιστεί η νέα μειωμένη προκαταβολή και στη συνέχεια να γίνει η οριστική υποβολή της δήλωσης.

Δείτε επίσης και:

-Στους λογιστές πέταξε το «μπαλάκι» το υπ. Οικονομικών για τις τροποποιητικές δηλώσεις

- Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τη μειωμένη προκαταβολή

- Α.1186/2020 Μείωση προκαταβολής φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2019Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης