Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σ. Πέτσας: Έκτακτες επιβαρύνσεις που μπήκαν στις εποχές των μνημονίων, όπως η ειδική εισφορά αλληλεγγύης ή το τέλος επιτηδεύματος, θα καταργηθούν

5 Αύγουστος 2020
Σ. Πέτσας: Έκτακτες επιβαρύνσεις που μπήκαν στις εποχές των μνημονίων, όπως η ειδική εισφορά αλληλεγγύης ή το τέλος επιτηδεύματος, θα καταργηθούν


Συνέντευξη παραχώρησε στο Mega ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας όπου αναφέρθηκε και σε θέματα της οικονομίας και φορολογίας.

«Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ορόσημο, που είναι ο Οκτώβριος, καθώς θα έχουμε την υποβολή του συνεκτικού μας σχεδίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απορρόφηση των πολλών δισεκατομμυρίων που καταφέραμε να κερδίσουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης. Επομένως, έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά τους επόμενους μήνες, για να μπορέσουμε να καταρτίσουμε αυτό το συνεκτικό σχέδιο.
Θα μειώσουμε σταδιακά όπως έχουμε πει φόρους και εισφορές. Αν μπορούμε να πάμε πιο γρήγορα θα το δούμε. Θα φύγουν έκτακτες επιβαρύνσεις που μπήκαν στις εποχές των μνημονίων, όπως η ειδική εισφορά αλληλεγγύης ή το τέλος επιτηδεύματος. Θα μειώσουμε σημαντικά το μη μισθολογικό κόστος, για να τονώσουμε την απασχόληση ιδίως των νέων και των γυναικών. Επίσης, θα υπάρξουν και μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα στον ΟΑΕΔ, που είναι κομβικές, προκειμένου οι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι να βρουν δουλειά.»

Για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους ανέφερε τα ακόλουθα:

«Έχουμε πει ότι θα δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους μέχρι το τέλος του χρόνου. Είμαστε σε μια χρονιά πολύ δύσκολη, λόγω του κορονοϊού και θα πρέπει η Κυβέρνηση να έχει συνεχώς «πολεμοφόδια» για να στηρίζει τον κόσμο της εργασίας, είτε είναι στον τουρισμό, είτε είναι στην εστίαση, είτε είναι σε άλλους κλάδους που πλήττονται. Οι συνθήκες είναι αβέβαιες. Επομένως, θα πρέπει να είμαστε συνεχώς σε ετοιμότητα για να ρίχνουμε χρήματα για να τονώνουμε την οικονομική δραστηριότητα.
»

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης