Αποτελέσματα live αναζήτησης

Άνοδος στο χρηματιστήριο αλλά με χαμηλές συναλλαγές

Άνοδος στο χρηματιστήριο αλλά με χαμηλές συναλλαγές

Του Νίκου Σακελλαρίου

Μία ακόμη αντιφατική συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο κατά την Τρίτη 4 Αυγούστου. Ο Γενικός Δείκτης αντέδρασε ανοδικά αλλά οι συναλλαγές ήταν χαμηλές. Απ’ τα  δύο στοιχεία της σημερινής συνεδρίασης θα επιλέξουμε τις χαμηλές συναλλαγές που οφείλονται στην θερινή ραστώνη αλλά και στην  παντελή έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος καθώς και την  έντονη άνοδο των τραπεζικών μετοχών.  Η ανοδική μεταβολή του Γενικού δείκτη κατά 2,18% τον επανέφερε πάνω από τις 620 μονάδες, αλλά προκαλεί προβληματισμό το ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεν καταφέρνει να ξεφύγει από το στενό πλαίσιο των 620-680 μονάδων Γενικού Δείκτη. Η μεγάλη άνοδος (7,16%) του υπερπουλημένου κλάδου των τραπεζών διευκόλυνε την ανοδική αντίδραση. Επί της ουσίας, η σημερινή άνοδος στο ελληνικό χρηματιστήριο επηρεάστηκε από την χθεσινή άνοδο στις διεθνείς αγορές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά στις 628,5 μονάδες με άνοδο 2,18%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 33,28 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 64 έκλεισαν ανοδικά και οι 29 πτωτικά. Σημαντική κρίνεται η θετική αντίδραση των μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap) μετά από μεγάλο διάστημα αδιαφορίας.

Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Τραπεζών (7,16%), Τεχνολογίας (2,23%), Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (1,86%).

Ξένες Αγορές

Σε ότι αφορά τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, μετά τη χθεσινή άνοδο, είχαν μεικτές τάσεις. Τα αποτελέσματα 6μηνου μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δείχνουν την κατεύθυνση των οικονομιών  και της επιχειρηματικότητας σε Ευρώπη, Βρετανία και ΗΠΑ. Ειδικά στις ΗΠΑ, η ανακοίνωση της αύξησης κατά 6% των βιομηχανικών παραγγελιών έφερε ‘χαμόγελα αισιοδοξίας’ στις αγορές σε ότι αφορά τις ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη στο μέλλον.


Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης