Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΠΕΦΕ: Ανοιχτή επιστολή με αίτημα για παράταση φορολογικών δηλώσεων και αναστολή ημερομηνιών για τα σημειώματα διαπιστώσεων ελέγχου

ΠΕΦΕ: Ανοιχτή επιστολή με αίτημα για παράταση φορολογικών δηλώσεων και αναστολή ημερομηνιών για τα σημειώματα διαπιστώσεων ελέγχου


Ανοιχτή Επιστολή

ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Υπουργό κ. Χρήστο Σταΐκουρα
Καραγ. Σερβίας 10 ΑΘΗΝΑ

Κοιν:
1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Υφυπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο
Καραγ. Σερβίας 10 ΑΘΗΝΑ
2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Υφυπουργό κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη
Καραγ. Σερβίας 10 ΑΘΗΝΑ
3. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Διοικητή Α.Α.Δ.Ε.
κ. Γεώριο Πιτσιλή
Καραγ. Σερβίας 10 ΑΘΗΝΑ
4. Οικονομικό Επιμελητήριο
Μητροπόλεως 12-14 ΑΘΗΝΑ

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια των προηγούμενων επιστολών μας, στις οποίες δεν απαντήσατε, δεν ΣΑΣ ενημερώνουν οι συνεργάτες ΣΑΣ για αυτές ???, είχαμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για την υγεία των συναδέλφων μας και υμών προσωπικά αλλά μας γράψατε στα παλιότερα των υποδημάτων ΣΑΣ για να μην εκφραστούμε ανάρμοστα με άλλη ρήση. Δεν μας φτάνουν όσα χωρίς αιδώ μας φορτώσατε από την αρχή της οικονομικής κρίσης, που φέρεται αυτούσια την ευθύνη όσοι κυβερνήσατε την ΧΩΡΑ ΜΑΣ από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν, τώρα με την υγειονομική κρίση μας φορτώσατε τα πάντα πάνω μας χωρίς καμία απολαβή πήρατε απόφαση να παρατείνετε την υποβολή των δηλώσεων έως τέλος Αυγούστου χωρίς διαβούλευση χωρίς να μας ρωτήσετε αν όχι εμάς το Οικονομικό Επιμελητήριο (αποφασίζουμε και διατάσουμε λοιπόν, θυμίζει άλλες εποχές αλήστου μνήμης) και τώρα εντατικοποιήσατε και τους ελέγχους και αποστέλλετε στους πελάτες μας εντολές ελέγχου, γνωστοποιήσεις για υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων, αιτήματα για προσκόμιση βιβλίων και στοιχείων εντός (5) πέντε ημερών και Σημειώματα Διαπιστώσεων Ελέγχου (Σ.Δ.Ε.) με ημερομηνία λήξης εντός του Αυγούστου. Όπως καταλαβαίνεται και όπως σας ενημερώσαμε με την προηγούμενη επιστολή μας δεν είμαστε υποζύγια να μας φορτώνετε ότι ΣΑΣ καπνίσει και όποτε έχετε πρόβλημα οικονομικό ή παραγραφής κλπ.. (Ζητάτε διά των υπηρεσιών σας π.χ. για τη χρήση 2014 εντός (5) πέντε ημερών να σας προσκομίσουμε το σύνολο των βιβλίων και των στοιχείων ή εντός (5) πέντε ημερών να δικαιολογήσουμε χιλιάδες καταθέσεις στους λογαριασμούς των πελατών, υπάρχουν δε κάποιες Δ.Ο.Υ. που δεν δίνουν παράταση ούτε μία ημέρα, τροποποιήστε άμεσα το νόμο και δώστε τουλάχιστον (30) τριάντα ημέρες διορία για να έχουμε τη δυνατότητα να προσκομίσουμε ότι μας ζητάτε ... ). Τις δυσλειτουργίες του φορολογικού ΣΑΣ συστήματος, όπως εκφράζονται μέσα από σωρεία πράξεων και παραλείψεων των κρατικών οργάνων και συγκεκριμένα των οργάνων της φορολογικής διοίκησης, όπως περιγράφονται ανωτέρω, δεν θα τις φορτώνετε σε μας δεν ήμαστε υπάλληλοι της φορολογικής αρχής. Ήδη 110 λογιστές υπέβαλαν αγωγή στο Υ/Ο, την οποία ΣΑΣ έχουν κοινοποιήσει, λίγα ζήτησαν (5.000,00€) για τον κάθε ένα χωριστά, θα ακολουθήσουν και άλλες ποιο σκληρές.

Όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη επιστολή μας η κατάσταση ΣΑΣ έχει ξεφύγει, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να εργαζόμαστε και τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ, θα πρέπει να έχουμε τουλάχιστον την αίσθηση ότι το κράτος μας στηρίξει και μας προστατεύει, τα βάρη να τα σηκώνουμε εξίσου κ. Υπουργέ, αλλά μάλλον δεν σας ενδιαφέρει αν έχουμε οικογένειες, αν αρρωστήσουμε ή αν πεθάνουμε (τις τελευταίες σε 20 ημέρες πέθαναν τρεις στα γραφεία τους δεν είδαμε καμία, έστω για τους τύπους, αναφορά από το υπουργείο ΣΑΣ ).

ΖΗΤΑΜΕ και ΠΑΛΙ

Να αφήσετε τους λογιστές να ξεκουραστούν τον Αύγουστο, (υπάρχουν οι δικαστικές διακοπές όλο τον Αύγουστο, οι διακοπές των υπαλλήλων ΣΑΣ κλπ.), να παρατείνετε άμεσα την υποβολή των δηλώσεων, να αναστείλετε τις ημερομηνίες για τις απαντήσεις στις προσκλήσεις στα Σ.Δ.Ε. κλπ. έως 30-09-2020, γιατί αν κλείσουν τα PC οι λογιστές για τριάντα μέρες το Υ/Ο και το κράτος γενικά θα πάψει να υπάρχει.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης