Αποτελέσματα live αναζήτησης

Προτεραιότητα η είσπραξη 1,8 δισ. ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα χρέη και οι έλεγχοι για την απόδοση του ΦΠΑ

17 Αύγουστος 2009
  • Το υπουργείο Οικονομίας το επόμενο διάστημα θα δώσει προτεραιότητα: -Στην είσπραξη περίπου 1,8 δισ. ευρώ από τα περίπου 35 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων χρεών.
Προτεραιότητα η είσπραξη 1,8 δισ. ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα χρέη και οι έλεγχοι για την απόδοση του ΦΠΑ


Το υπουργείο Οικονομίας το επόμενο διάστημα θα δώσει προτεραιότητα:

-Στην είσπραξη περίπου 1,8 δισ. ευρώ από τα περίπου 35 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει συμφωνήσει με τις ιδιωτικές εταιρείες που θα συμμετέχουν στη διαδικασία είσπραξης και κυρίως στο κομμάτι που σχετίζεται με τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (εντοπισμός πραγματικών διευθύνσεων οφειλετών, εντοπισμός περιουσιακών στοιχείων, προσημειώσεις ακινήτων, εκδόσεις διαταγών πληρωμής, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς). Όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία θα αναλάβουν να εντοπίσουν και να καταγράψουν πόσα και ποια ακίνητα, Ι.Χ. αυτοκίνητα και σκάφη αναψυχής κατέχει ο οφειλέτης, ποιο είναι το ύψος των καταθέσεών του στις τράπεζες, ποιες οι τοποθετήσεις του σε μετοχές, σε ομόλογα, σε αμοιβαία κεφάλαια κ.λπ., καθώς και τι εισοδήματα εισπράττει.

-Στους ελέγχους για την απόδοση του ΦΠΑ, καθώς πληθαίνουν οι επιχειρήσεις που παρακρατούν το συγκεκριμένο φόρο εις βάρος των εσόδων του Δημοσίου.

Οι πρόσφατες διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων έδειξαν ότι μία στις οκτώ επιχειρήσεις δεν έχει υποβάλει ούτε μία περιοδική δήλωση ΦΠΑ.
Με ενδιαφέρον αναμένεται και το πακέτο διαρθρωτικών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση και το οποίο θα συνοδεύσει το νέο προϋπολογισμό στη Βουλή.

Στην πρώτη γραμμή θα βρεθεί η αναμόρφωση της φορολογικής κλίμακας, με αιχμή την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εισοδημάτων συγκεκριμένων κατηγοριών φορολογουμένων, υπόθεση από την οποία το Δημόσιο θα κερδίσει περίπου 2 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Ακόμα θα εξεταστούν 1.000 ειδικές φοροαπαλλαγές (αφορολόγητα όρια του φόρου κληρονομιών, ειδικές απαλλαγές από το τέλος ταξινόμησης οχημάτων, ειδικοί τρόποι φορολόγησης των εισοδημάτων κλάδων εργαζομένων στο Δημόσιο κ.ά.).

Επίσης, με στόχο την τόνωση της απασχόλησης, μελετώνται κίνητρα για εργοδότες-επιχειρηματίες να προσλαμβάνουν νέους με μικρή ή και με καθόλου ασφαλιστική κάλυψη τα πρώτα χρόνια. Οι ασφαλιστικές εισφορές ενδέχεται να χρηματοδοτηθούν μέσω επιδοτήσεων από κοινοτικά κονδύλια.

Από τις αρχές του 2010 πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή και το νέο μισθολόγιο για τους νεοπροσλαμβανομένους στο Δημόσιο.

Για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους θα καταργηθούν σχεδόν όλα τα επιδόματα και θα αμείβονται πλέον με μισθούς αντίστοιχους του ιδιωτικού τομέα.

Τα επιδόματα που θα παραμείνουν είναι το οικογενειακό και το επίδομα θέσης. Τα υπόλοιπα θα ενσωματωθούν στο βασικό μισθό.

Πηγή Απογευματινή

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης