Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οι ημιυπαίθριοι να δηλωθούν μετά τη θετική γνωμοδότηση του Α.Π.

17 Αύγουστου 2009 Σχόλια
  • Να δηλώσουν τους ημιυπαίθριους χώρους και τα υπόγεια που άλλαξαν χρήση, από τη στιγμή που θα εκδοθεί θετική γνωμάτευση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο σχετικό ερώτημα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου για τη μεταβίβαση των χώρων αυτών, καλεί τους πολίτες η ΠΟΜΙΔΑ. Όπως τονίζει η ομοσπονδία ιδιοκτητών, δεν είναι καν νοητή η «κατεδάφιση» νόμιμα δομημένου χώρου, που συμπεριλαμβάνεται στα εγκεκριμένα σχέδια μιας οικοδομής, όπως άλλωστε είναι οι χώροι που πρόκειται να τακτοποιηθούν.
Οι ημιυπαίθριοι να δηλωθούν μετά τη θετική γνωμοδότηση του Α.Π.


Να δηλώσουν τους ημιυπαίθριους χώρους και τα υπόγεια που άλλαξαν χρήση, από τη στιγμή που θα εκδοθεί θετική γνωμάτευση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο σχετικό ερώτημα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου για τη μεταβίβαση των χώρων αυτών, καλεί τους πολίτες η ΠΟΜΙΔΑ. Όπως τονίζει η ομοσπονδία ιδιοκτητών, δεν είναι καν νοητή η «κατεδάφιση» νόμιμα δομημένου χώρου, που συμπεριλαμβάνεται στα εγκεκριμένα σχέδια μιας οικοδομής, όπως άλλωστε είναι οι χώροι που πρόκειται να τακτοποιηθούν.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία από το 1968 μέχρι και τον τελευταίο νόμο Σουφλιά, η ΠΟΜΙΔΑ τονίζει ότι:

1.Δεν υπάρχει πλέον θέμα επιβολής προστίμου κατασκευής ή διατήρησης αυθαιρέτου (άρθρο 40 παρ. Ε. ν. 3775/2009). Συνεπώς δεν υφίσταται καμία δυνατότητα επανόδου της διοίκησης για επιβολή οποιασδήποτε κυρώσεως. Υπενθυμίζεται ότι εκτεταμένες νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων κτισμάτων είχαν πραγματοποιηθεί και με τους νόμους 410/1968, 1337/1983 και 1512/1985, χωρίς ποτέ όσοι δήλωσαν εκατοντάδες χιλιάδες αυθαίρετα κτίσματα σε όλη τη χώρα να ενοχληθούν μεταγενέστερα από οποιαδήποτε υπηρεσία ή αρχή του κράτους.
2.Θέμα «κατεδάφισής» των ημιυπαίθριων δεν τίθεται όπως έχει νομοθετηθεί ήδη από το 1977 με το άρθρο 22 παρ. 4 του ισχύοντος ΓΟΚ, ν. 1577/1985. Αλλωστε, δεν είναι καν νοητή η «κατεδάφιση» νόμιμα δομημένου χώρου, που συμπεριλαμβάνεται στα εγκεκριμένα σχέδια μιας οικοδομής.
3.Η ίδια διάταξη του ΓΟΚ 1985, η οποία εξαιρεί την αλλαγή χρήσης από κάθε άλλη συνέπεια («στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται κατ` αναλογία οι διατάξεις του άρθρου 17 του ν. 1337/1983, όπως ισχύει, μόνον ως προς την επιβολή του προστίμου»), καλύπτει απόλυτα τη δυνατότητα έγκυρης μεταβίβασης των χώρων αυτών.

«Κατόπιν τούτων, και από τη στιγμή που θα εκδοθεί θετική γνωμάτευση από την Εισαγγελία του Α.Π. στο σχετικό ερώτημα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, η ΠΟΜΙΔΑ συνιστά στους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν την αλλαγή χρήσης των χώρων ιδιοκτησίας τους στις αρμόδιες πολεοδομίες, πιστεύοντας ότι σίγουρα θα είναι σε καλύτερη μοίρα από εκείνους που δεν θα τους δηλώσουν» σημείωσε σε ανακοίνωση της η ΠΟΜΙΔΑ μετά από δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η εισήγηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι αρνητική και αναφέρει ότι η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους προσκρούει στο Σύνταγμα –ειδικότερα στο άρθρο 24 για το περιβάλλον.

Πηγή Απογευματινή


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης