Αποτελέσματα live αναζήτησης

Συνεχίζει τους ελέγχους η ΥΠΕΕ στις τουριστικές περιοχές

13 Αύγουστου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Με ιδιαίτερη ένταση συνεχίζεται η υλοποίηση του θερινού προγράμματος ελέγχων της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Οι έλεγχοι, που διενεργούνται με βάση τη νέα υπουργική απόφαση επέκτασης της χωρικής αρμοδιότητας των Περιφερειακών Διευθύνσεων της ΥπΕΕ, καλύπτουν το σύνολο της χώρας, με έμφαση στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού.
Με ιδιαίτερη ένταση συνεχίζεται η υλοποίηση του θερινού προγράμματος ελέγχων της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Οι έλεγχοι, που διενεργούνται με βάση τη νέα υπουργική απόφαση επέκτασης της χωρικής αρμοδιότητας των Περιφερειακών Διευθύνσεων της ΥπΕΕ, καλύπτουν το σύνολο της χώρας, με έμφαση στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού.
 
Ειδικότερα, συνεργεία της ΥπΕΕ από όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της, διενεργούν ελέγχους στους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, σε επιχειρήσεις εστίασης, διασκέδασης, ενοικίασης αυτοκινήτων, σε ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα, ταχυφαγεία, σε επιχειρήσεις που παρέχουν κάθε είδους υπηρεσίες στις οργανωμένες ή μη παραλίες και σε άλλες που άμεσα ή έμμεσα δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού.
 
Κατά τους διενεργηθέντες ελέγχους τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της νέας υπουργικής απόφασης, σε 342 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν 2.665 παραβάσεις σε 190 από αυτές (ποσοστό παραβατικότητας 56%).
 
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με τη νέα μεθοδολογία της ταυτόχρονης πανελλαδικής κάλυψης μιας οικονομικής δραστηριότητας και για πρώτη φορά ενσωματώθηκε πιλοτικά σε αυτούς η ευχέρεια, που παρέχει η νέα υπουργική απόφαση, επέκτασης της γεωγραφικής αρμοδιότητας των Περιφερειακών Διευθύνσεων της ΥπΕΕ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, καμία Περιφερειακή Διεύθυνση δεν άσκησε το ελεγκτικό της έργο στα στενά όρια αρμοδιότητάς της – πλησίον, δηλαδή, της έδρας της - αλλά κάλυψε περιοχές που έως σήμερα δεν είχε επισκεφθεί. Με αυτή τη μεθοδολογία αντιμετωπίζεται ένα χρόνιο πρόβλημα που οι ίδιοι οι ελεγκτές εντόπιζαν, αυτό της εντοπιότητας.
 
Στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος ελέγχων της ΥπΕΕ, πραγματοποιήθηκε έλεγχος και σε επιχειρήσεις της Μυκόνου.
 
Μεταξύ αυτών που ελέγχθηκαν, ήταν και επιχείρηση, η οποία πρόσφατα πραγματοποίησε εκδήλωση με γνωστούς καλλιτέχνες. Την εκδήλωση αυτή, σύμφωνα με τα ΜΜΕ και δηλώσεις ατόμων που παραβρέθηκαν, παρακολούθησαν πάνω από 1.500 άτομα, κάθε ένα από τα οποία κατέβαλε ποσό 150 -250 ευρώ. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν εκδόθηκε κανένα φορολογικό στοιχείο (εισιτήρια, αποδείξεις ταμειακών μηχανών), με συνέπεια στα βιβλία της εταιρίας να μην εμφανίζεται καμία είσπραξη και κανένα έσοδο από την εκδήλωση αυτή. Η ΥπΕΕ συγκέντρωσε όλα τα αναγκαία στοιχεία και απέστειλε στην επιχείρηση, σήμερα 12 Αυγούστου, έκθεση με το σύνολο των ευρημάτων. Η συγκεκριμένη έκθεση θα κοινοποιηθεί και στην αρμόδια ΔΟΥ, προκειμένου να βεβαιώσει τα πρόστιμα και να διενεργήσει τακτικό έλεγχο για να καταλογίσει το σύνολο των προβλεπόμενων προστίμων. Ο τακτικός έλεγχος θα αφορά και τις προηγούμενες χρήσεις και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, εφόσον διαπιστωθούν οικονομικές συναλλαγές τους με την εν λόγω εταιρία.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης