Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κ. Κόλλιας: Ιστορική συμφωνία - Εθνική ευκαιρία

Κ. Κόλλιας: Ιστορική συμφωνία - Εθνική ευκαιρία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 2132141800, FAX: 2132141873,  e-mail: [email protected]
                                    
Αθήνα, 21-07-2020  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αναμφισβήτητα ιστορική χαρακτηρίζεται η χθεσινή συμφωνία, στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες των 27 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το νέο επταετή προϋπολογισμό της Ένωσης και το Ταμείο Ανάκαμψης, συνολικού ύψους 1,824 τρισ. ευρώ.

Πρόκειται για συμφωνία, η οποία σε κάθε περίπτωση θα συμβάλει στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην άμβλυνση της κοινωνικοοικονομικής ζημιάς από την υγειονομική κρίση, αλλά και στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των οικονομιών.

Στην ουσία, οι αρχηγοί των κρατών - μελών κατάφεραν, μετά από διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς, να προτάξουν το δημόσιο συμφέρον και την αλληλεγγύη των πολιτών τους.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, η ελληνική κυβέρνηση απέσπασε ένα συνολικό πακέτο, που μπορεί να ξεπεράσει τα 70 δισ. ευρώ σε βάθος επταετίας.

Από αυτά, κάτι παραπάνω από 32 δισ. ευρώ (19,5 δισ. ευρώ επιχορηγήσεις και 12,5 δισ. ευρώ δάνεια), θα εκταμιευθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η ταχύτατη, ορθολογική και εμπροσθοβαρής εκταμίευση των κονδυλίων, αλλά και η κατάθεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με ταχείς διαδικασίες απορροφητικότητας, πάνω σε ένα νέο δομημένο παραγωγικό μοντέλο, αποτελεί μονόδρομο για την ελληνική οικονομία.

Διότι τώρα, μέσα σε αυτή την πρωτοφανή κρίση, δίνεται στην ελληνική κυβέρνηση η ευκαιρία υλοποίησης μιας μεταρρυθμιστικής και επενδυτικής ατζέντας, καταθέτοντας ένα κοστολογημένο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης με εμβληματικές πρωτοβουλίες.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας θα είναι όπως πάντα αρωγός, με τις προτάσεις και μελέτες του, στην προσπάθεια ανασύνταξης της ελληνικής οικονομίας».Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2132141866
2132141883
2132141870

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης