Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με μελέτη οπτικής ίνας οι νέες άδειες οικοδομής

6 Αύγουστου 2009 Σχόλια
  • AΠO το φθινόπωρο για την έκδοση νέων οικοδομικών αδειών θα είναι απαραίτητη η μελέτη για την εγκατάσταση οπτικής ίνας στα κτίρια. Αυτό προβλέπει σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μεταφορών για την ανάπτυξη του πανελλαδικού δικτύου οπτικών ινών, προϋπολογισμού 2,1 δισ. ευρώ, στο οποίο εκτιμάται ότι έως το 2017 θα έχουν πρόσβαση 2 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για την υλοποίηση του έργου, η οποία θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ, θα προκηρυχτούν το πρώτο εξάμηνο του 2010 τρεις διαγωνισμοί, ενώ οι εκτιμήσεις της ηγεσίας του ΥΜΕ είναι ότι το 2011 να γίνουν οι πρώτες συνδέσεις οπτικών ινών.
Με μελέτη οπτικής ίνας οι νέες άδειες οικοδομής                                             


AΠO το φθινόπωρο για την έκδοση νέων οικοδομικών αδειών θα είναι απαραίτητη η μελέτη για την εγκατάσταση οπτικής ίνας στα κτίρια. Αυτό προβλέπει σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μεταφορών για την ανάπτυξη του πανελλαδικού δικτύου οπτικών ινών, προϋπολογισμού 2,1 δισ. ευρώ, στο οποίο εκτιμάται ότι έως το 2017 θα έχουν πρόσβαση 2 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για την υλοποίηση του έργου, η οποία θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ, θα προκηρυχτούν το πρώτο εξάμηνο του 2010 τρεις διαγωνισμοί, ενώ οι εκτιμήσεις της ηγεσίας του ΥΜΕ είναι ότι το 2011 να γίνουν οι πρώτες συνδέσεις οπτικών ινών.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι 30ετής με προβλεπόμενο χρόνο απόσβεσης 15 έτη, ενώ η κρατική χρηματοδότηση ανέρχεται σε 700 εκατ. ευρώ. Το κράτος θα επιδοτήσει με 350 ευρώ κάθε νοικοκυριό ή επιχείρηση για τη διάθεση οπτικής ίνας, υπό την προϋπόθεση ότι η κίνηση αυτή θα είναι συμβατή με τους όρους ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Eνωσης, ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Πηγή: Express.gr Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης