Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέο φοροκυνηγητό για αποδείξεις με μπλόκα έξω από καταστήματα

5 Αύγουστου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Στην ένταση των φορολογικών ελέγχων καταφεύγει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να περιορίσει τις αποκλίσεις στην είσπραξη εσόδων από τους στόχους του προϋπολογισμού. Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, από τα οποία προκύπτει «τρύπα» στο σκέλος των εσόδων της τάξεως των 4,2 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζας με χθεσινή του απόφαση δίνει οδηγίες στα κλιμάκια των εφοριακών να προχωρούν σε ελέγχους σχετικά με το αν οι επιχειρήσεις εκδίδουν αποδείξεις για τις υπηρεσίες και τα αγαθά που παρέχουν και να προχωρούν σε εντατικότερους και αποδοτικότερους ελέγχους.
Νέο φοροκυνηγητό για αποδείξεις με μπλόκα έξω από καταστήματα

Στην ένταση των φορολογικών ελέγχων καταφεύγει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να περιορίσει τις αποκλίσεις στην είσπραξη εσόδων από τους στόχους του προϋπολογισμού. Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, από τα οποία προκύπτει «τρύπα» στο σκέλος των εσόδων της τάξεως των 4,2 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζας με χθεσινή του απόφαση δίνει οδηγίες στα κλιμάκια των εφοριακών να προχωρούν σε ελέγχους σχετικά με το αν οι επιχειρήσεις εκδίδουν αποδείξεις για τις υπηρεσίες και τα αγαθά που παρέχουν και να προχωρούν σε εντατικότερους και αποδοτικότερους ελέγχους.

Ο κ. Μπέζας δίνει αναλυτικές οδηγίες για τη συγκρότηση και τη λειτουργία των Ειδικών Συνεργείων Ελέγχου σχετικά με τον προληπτικό έλεγχο εφαρμογής των φορολογικών διατάξεων.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιούν ως τώρα οι εφοριακοί στους Νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Ηρακλείου, Ευβοίας, Χαλκιδικής, Κερκύρας, Κεφαλληνίας και Πρέβεζας, δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Για τον λόγο αυτόν ο κ. Μπέζας ζητεί να ενημερώνεται ως την 5η ημέρα του επόμενου μήνα η Διεύθυνση Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών με τα συνολικά αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν και τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν τον προηγούμενο μήνα, έτσι ώστε να παρακολουθούνται συστηματικά και να αξιολογείται η εκπλήρωση της αποστολής των ειδικών συνεργείων και η απόδοσή τους.

Οι υπάλληλοι κάθε Ειδικού Συνεργείου θα κατανέμονται σε κλιμάκια δύο ή τριών ατόμων και κάθε εβδομάδα θα αλλάζει η σύνθεση των κλιμακίων, ενώ θα αποκλείονται από τα κλιμάκια οι υπάλληλοι που διαπιστώνεται ότι δεν εκτελούν σωστά ή με τον προσήκοντα τρόπο τα καθήκοντά τους. Στην εγκύκλιο ο υφυπουργός επισημαίνει ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά τρεις φορές την εβδομάδα. Οπωσδήποτε το Σάββατο και την Κυριακή (πρωί και απόγευμα) και το απόγευμα κάποιας από τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας.

Μάλιστα, τα κλιμάκια θα ελέγχουν και τους πελάτες των επιχειρήσεων κατά την έξοδό τους από τα καταστήματα για το αν έχουν απόδειξη μαζί τους για την υπηρεσία ή το αγαθό που προμηθεύτηκαν. Στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει απόδειξη τότε οι «ράμπο» θα εισέρχονται στην επιχείρηση ή στο κατάστημα για να επαληθεύσουν την παράβαση και να θεωρήσουν τα βιβλία της επιχείρησης. Στη συνέχεια θα ελέγχουν αν αποδόθηκαν ο ΦΠΑ και άλλοι φόροι που υποχρεούται να καταβάλει η επιχείρηση.

Πηγή Το βήμα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης