Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΛΦΕΕ Ν. Μεσσηνίας: Αίτημα παράτασης υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Φυσικών και Νομικών προσώπων

ΕΛΦΕΕ Ν. Μεσσηνίας: Αίτημα παράτασης υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Φυσικών και Νομικών προσώπων
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)


Προς:
Υπουργό οικονομικών κο Χρ. Σταϊκούρα

Κοινοποίηση:
Τον Διοικητή ΑΑΔΕ κο Πιτσιλή Γεώργιο
Πρόεδρο ΠΟΦΕΕ κο Καμπάνη Βασίλειο και
ΔΣ ΠΟΦΕΕ Πρόεδρο ΟΕΕ κο Κόλλια Κωνσταντίνο
Διοίκηση 11ου Περιφερειακού τμήματος ΟΕΕ


Κύριε Υπουργέ

Απαιτούμε από το Υπουργείο οικονομικών να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Φυσικών και Νομικών προσώπων από 29/07/2020 σε 30/09/2020.

Να θυμίσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών ότι εμείς οι ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ την περίοδο της υγειονομικής κρίσης Παραμείναμε στα γραφεία μας και με ατομική μας ευθύνη υλοποιήσαμε την σωρεία αποφάσεων διατάξεων εγκυκλίων και νόμων. Εμείς οι ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ δουλέψαμε και δουλεύουμε 7 ημέρες την εβδομάδα 14 ώρες την ημέρα ώστε να βάλουμε πλάτη για να σταθεί όρθια η οικονομία και η χώρα.

Να θυμίσουμε στο υπουργείο οικονομικών τα χρόνια αιτήματα μας που για μία ακόμα φορά δεν υλοποιήθηκαν:

• Την άμεση νομοθέτηση του δικαιώματος της ασθένειας και της άδειας του λογιστή.

• Την μεταφορά όλων των δηλωτικών προθεσμιών που λήγουν εντός του Αυγούστου την 15/09/2020 με σκοπό ο Αύγουστος να καθιερωθεί μήνας ανάπαυσης. 

• Να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο για εκπρόθεσμες δηλώσεις Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου, Ιουνίου.

• Το όριο της διάταξης του αρ. 38 του Ν. 2873/2000 (όπως ισχύει με την απόφαση Α.1123/2019) υποχρεωτικής υπογραφής δηλώσεων, βιβλίων και οικονομικών καταστάσεων να ταυτίζεται με την διάταξη του αρ. 5 του Ν. 4308/2015 (ΕΛΠ), που προβλέπει υπογραφή από μηδενική βάση, ώστε να ισχύσει ανάλογα και για τις δηλωτικές υποχρεώσεις χαρακτηρισμού του MyDATA.

• Καθιέρωση ενδεικτικού ελάχιστου κόστους για εργασίες τόσο μη-λογιστικές (ηλεκτρονική υποβολή σε διάφορες εφαρμογές) οι οποίες συνεχώς πολλαπλασιάζονται όσο και για τις υπόλοιπες λογιστικές εργασίες του Λογιστή - Φοροτεχνικού όπως η συγκεκριμένη πρόταση έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης και ψηφιακή υπογραφή λογιστή σε ότι χαρακτηρίζετε λογιστική εργασία.

• Την Υλοποίηση της υπόσχεσης του Πρωθυπουργού για 800 ευρώ τον μήνα Μάιο για τους επιστήμονες.

• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τα έτη 2019 και 2020 με προοπτική την οριστική κατάργησή τους.

• Επαναφορά ρύθμισης των οφειλών από απολεσθείσες ρυθμίσεις 12 και 24 δόσεων καθώς και την επαναφορά της ρύθμισης των 120 δόσεων.Εκ του ΔΣ της ΕΛΦΕΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης