Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Πατάει γκάζι» το ευρώ έναντι του δολαρίου

5 Αύγουστος 2009
  • Νέο ρεκόρ για το 2009 έσπασε η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, ξεπερνώντας το 1,44 για πρώτη φορά μετά από οκτώ μήνες.

«Πατάει γκάζι» το ευρώ έναντι του δολαρίου

Νέο ρεκόρ για το 2009 έσπασε η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, ξεπερνώντας το 1,44 για πρώτη φορά μετά από οκτώ μήνες.

Η κούρσα του ενιαίου νομίσματος οφείλεται στην άνοδο των τιμών των μετοχών, αλλά και στα μακροοικονομικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ και αλλάζει τα δεδομένα τόσο στις επενδύσεις όσο και στα ταξίδια που πραγματοποιούνται στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Το ευρώ διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριο του 2008 έναντι του δολαρίου, καθώς η εκτίναξη στα διεθνή χρηματιστήρια αυξάνει τις ριψοκίνδυνες επενδυτικές διαθέσεις. Ουσιαστικά δηλαδή οι επενδυτές «γυρίζουν την πλάτη» στο δολάριο, επιλέγοντας αντ’ αυτού να τοποθετηθούν σε μετοχές.

Ο δείκτης που αποτιμά την ισοτιμία του δολαρίου έναντι του καλαθιού με τα υπόλοιπα κύρια νομίσματα του πλανήτη, επίσης κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα 2009 στο 77,844.

Πέρα από τους επενδυτές όμως, σημαντικά οφέλη προκύπτουν και για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν ταξίδια στις ΗΠΑ, καθώς οι διαφορές τιμής σε δημοφιλή προϊόντα ξεπερνούν ακόμα και το 50%.

Αντίστοιχα, το ισχυρό ευρώ απορροφά ένα κομμάτι από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου –το οποίο διαπραγματεύεται πάνω από τα 72 δολάρια ανά βαρέλι- αν και το «μαξιλαράκι» αυτό δεν γίνεται αισθητό στις τιμές της βενζίνης, οι οποίες έχουν πάρει την ανιούσα.

Πηγή Τα Νέα

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης