Αποτελέσματα live αναζήτησης

Άνοδος στο Γενικό Δείκτη μετά από 8 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις

Άνοδος στο Γενικό Δείκτη μετά από 8 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις


Τη δεύτερη ανοδική συνεδρίαση μέσα στον Ιούλιο κατέγραψε μετά από 8 πτωτικές συνεδριάσεις, το ελληνικό χρηματιστήριο ακολουθώντας, αυτή τη φορά, τις διεθνείς ανοδικές τάσεις.

Στο χθεσινό σχόλιο για την συνεχόμενη υποχώρηση του Γενικού Δείκτη και την παρατεταμένη υποχώρηση του τραπεζικού κλάδου αναφέραμε χαρακτηριστικά: «Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η 8η συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση ήταν μάλλον υποτονική γεγονός που αφήνει προσδοκίες για πιθανή διακοπή της πτώσης».

Η εκτίμησή μας επαληθεύτηκε στη σημερινή συνεδρίαση (Τετάρτης 15 Ιουλίου) όταν ο Γενικός Δείκτης -μετά από μία υποχώρηση της τάξης του 9% περίπου σε 8 συνεδριάσεις- έκλεισε με μία σημαντική ανάκαμψη 1,28% στις 637,29 μονάδες. Mία ανάκαμψη που ουσιαστικά προήλθε από την εκτόνωση των πωλήσεων και την άνοδο των ξένων αγορών. Τα επίπεδα των μετοχών φαίνονταν πλέον δελεαστικά για αγορές.
 
Η αξία συναλλαγών παρέμεινε χαμηλή κοντά στα 49 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 70 έκλεισαν ανοδικά και οι 32 πτωτικά. Αξιοσημείωτο της συνεδρίασης ήταν η ανάκαμψη του τραπεζικού κλάδου (1,81%) μετά από μία παρατεταμένη περίοδο πωλήσεων μετοχών. Ο κλάδος τροφίμων-ποτών εκτινάχθηκε κατά 4,65% εξαιτίας της ανόδου της μετοχής της Coca-Cola που παραμένει ‘χρηματιστηριακή πρωταγωνίστρια’ τη δεδομένη περίοδο. Άνοδο κατά 2,06% είχε και ο κατασκευαστικός κλάδος

Τραπεζική ενημέρωση στον SSM τον Σεπτέμβριο για την πορεία του κλάδου

Τον Σεπτέμβριο και έχοντας μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα των τραπεζικών δανείων και της εξέλιξής τους στον τουριστικό κλάδο, ο SSM (Single Supervisory Mechanism) της ΕΚΤ θα βγάλει τον ‘λογαριασμό’ του κορωνοϊού για τις ελληνικές τράπεζες. Θα πρόκειται για μία ενδελεχή εξέλιξη των νέων NPL’s που θα έχουν προκύψει μέσα από την κρίση και των νέων κεφαλαιακών αναγκών όπως προκύπτουν μετά από τις πωλήσεις τιτλοποιημένων δανείων και τα νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αλλά και τις ποσοτικές επιπτώσεις για τα τραπεζικά χαρτοφυλάκια από την συμμετοχών των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων (PEPP) που έχει ξεκινήσει από την ΕΚΤ λόγω του κορωνοϊού.

Δημοσιονομική υστέρηση και τον Ιούνιο

Τα έσοδα από φόρους τον Ιούνιο ανήλθαν σε 2,934 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 426 εκατ. ευρώ ή 12,7% έναντι του μηνιαίου στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2020. Σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες μηνιαίες εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, τα έσοδα από φόρους εμφανίζονται αυξημένα για το μήνα Ιούνιο 2020 κατά 102 εκατ. ευρώ. Όμως, η δημοσιονομική εικόνα του 2020 θα διαμορφωθεί το τρίμηνο Αυγούστου-Οκτωβρίου όταν επιχειρήσεις και ιδιώτες θα κληθούν να πληρώσουν το 50% περίπου των φόρων της χρονιάς. Εκεί θα γίνει ο απολογισμός της χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι Απρίλιος και Μάιος ήταν έντονα πτωτικοί μήνες.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης